Subota, 4 prosinca, 2021

Ministrica Ankica Gudeljević preuzela medicinska sredstva u sklopu projekta EU4Health

Nemojte propustiti

Danas je na prostoru Hercegovinalijeka izvršena primopredaja medicinskih sredstava namijenjenih stanovnicima i zdravstvenom sustavu BiH, a riječ je o isporuci koja je stigla u BiH 08.10.2021. godine.

Osim ministrice Gudeljević primopredaji su nazočili i zamjenica šefa delegacije EU u BiH, gospođa Ekaterina Dorodnova i šefica predstavništva UNICEF-a u BiH, gospođa Rownak Khan.

Riječ je o 56 paleta safety kutija i šprica od 2 ml i 5, proizvođača Abu Dhabi Medical Devices, špricama sa iglom, i kartonskim zaštitnim kutijama za farmaceutski otpad. Važno je naglasiti da su dosadašnje projektne aktivnosti kroz mehanizam EU4Health u javnosti percipirane kao aktivnosti posvećene isključivo nabavi cjepiva, no kroz mehanizam EU4Health se osigurava i cjepivni materijal, jača kapacitet hladnog lanca, a projektom predviđen iznos ukupnih novčanih sredstava od država članica Europske unije iznosi 13 775 280 EUR-a.

Ministrica Gudeljević je tijekom primopredaje naglasila: „Suradnja između Ministarstva civilnih poslova BiH i Delegacije EU u BiH u okviru mehanizma EU4Health je počela 26.ožujka 2021. godine kada je potpisan Ugovor između ove dvije institucije“ te da je tijekom prethodnog razdoblja Ministarstvo civilnih poslova putem ovog mehanizma nabavilo je 214 110 cjepiva Pfizer. U sljedećem periodu očekuje se isporuka 38 velikih kutija proizvođača Becton Dickinson, 0,5 ml Mini šprica te 39 kutija sa po 3000 šprica od 2ml. Također, uskoro stižu plastične safety kutije za farmaceutski otpad, te 10.032 kontejnera za skladištenje i transport korištenih malih oštrih predmeta u zdravstvu.

Tehničku potporu u implementaciji ovog mehanizma Ministarstvu civilnih poslova pruža UNICEF, a važan aspekt ovog mehanizma je i plan vidljivosti i komunikacije koji sadrži jasno definirane aktivnosti i proračune nakon što svi korisnici projekta dodijele proračunsku kvotu za tu proračunsku liniju što je sasvim novi pristup u realizaciji aktivnosti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo