Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Ministrica Ankica Gudeljević razgovarala sa John Kennedy Mosotijem, UNFPA predstavnikom za BiH

Nemojte propustiti

Danas se u Sarajevu ministrica Ankica Gudeljević susrela sa predstavnikom UNFPA za BiH, John Kennedy Mosotijem. U otvorenom i srdačnom razgovoru razmijenjena su prethodna iskustva suradnje Ministarstva i UNFPA za BiH kroz oblast zdravstva, obrazovanja i državljanstava.

Na početku razgovora Mossoti je čestitao ministrici Gudeljević na njenoj veoma prepoznatljivoj, otvorenoj, spremnosti za pozitivne pomake kroz polja djelovanja u izravnoj nadležnosti Ministarstva. Dodao je da se raduje suradnji jer se kroz angažman ministrice „prepoznaje sav entuzijazam koji je neophodan za pozitivne pomake“.

Ministrica Gudeljević je naglasila kako je veoma važno pokazati dobru volju i neprestano inzistirati na uključenosti svih razina vlasti jer bez koordinacije nije moguće postići napredak imajući u vidu posve decentraliziranu vlast u BiH. Protekla, i ujedno prva godina mandata ministrice Gudeljević u cijelosti je bila posvećena Coroni, no to nikako nije značilo i zamiranje rada ostalih segmenata u nadležnosti Ministarstva, od obrazovanja, mladih, kulture, znanosti do športa i socijalne skrbi.

Važan aspekt daljnje suradnje UNFPA i Ministarstva bi se ponajprije ogledao kroz aktivnosti koje se odnose na mlade jer su mladi ona snaga društva kroz koju dolaze sve promjene i svi pomaci. Mosoti je istakao da u BiH nema koherentnog angažmana o mladima te da naredni zajednički koraci treba da osnaže međusobnu suradnju svih tijela u BiH a kroz pomoć UNFPA. Ministrica Gudeljević je dodala da je jedan od njenih prvih zadataka bio formiranje Povjerenstva za koordinaciju pitanja mladih u BiH i održavanje sastanaka sa nadležnim entitetskim ministarstvima koja skrbe o mladima što je rezultiralo pokretanjem ovog pitanja sa mrtve točke.

Kao naredni zajednički koraci dogovoreni su aktiviranje radne skupine koja se bavi reproduktivnim zdravljem, održati radni sastanak sa entitetskim ministarstvima koja skrbe o mladima kao i odjelom u Brčko distriktu te ključne ideje i aktivnosti delegirati pred internacionalnim tijelom što bi ujedno i bio maksimalni opseg rada ovog Ministarstva: kreiranje strategija na međunarodnoj razini. Na kraju je ministrica Gudeljević istakla: „Meni bi osobno bilo veoma drago

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodatnih 500 KM političarima prst u oko svakom građaninu

Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH juče je od Vlade FBiH zatražio da odmah poveća minimalnu platu, te, ako...

Možda vas zanima i ovo