Subota, 10 lipnja, 2023

Ministrica Ankica Gudeljević se sastala sa veleposlanikom Egipta Yasserom Ali Sorourom

Nemojte propustiti

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je danas u Sarajevu s veleposlanikom  Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini Yasserom Abdelrahmanom Ali Sorourom.

Bila je ovo prva posjeta Egipatskog veleposlanika Ministarstvu civilnih poslova, pa je iskorištena za međusobno informiranje o najznačajnijim aktivnostima i mogućim područjima suradnje.

Ministrica Gudeljević informirala je sugovornika o brojnim koordinacijskim nadležnostima Ministarstva civilnih poslova, naglašavajući da je u protekle dvije godine u djelovanju Ministarstva obilježila pandemija i borba za zdravlje. Naglasila je da je trenutno u fokusu djelovanja izrada Covid digitalnih potvrda za žitelje BiH, te je iskazan interes Bosne i Hercegovine i Egipta za razmjenu informacija u tom području s ciljem međusobnog priznavanja Covid certifikata i olakšanog putovanja.

Upravo se čita:  Načelnica bh. općine nakon što je 'zapalila' javnost snimkom u kupaćem kostimu: 'Kada ne sputavamo ženstvenost, žene mogu sve'

Ali Sorour je podsjetio da njegova zemlja proizvodi cjepiva i ponudio potporu u nabavi za žitelje BiH. Osim suradnje u području zdravstva i medicine, razgovarano je o uspostavljanju suradnje mladih i mogućim zajedničkim projektima.

Veleposlanik Ali Sorour zahvalio je na prijemu i otvorenom razgovoru i iskazao spremnost za suradnju koja će biti produktivna za obje strane.

Pročitajte još

Izdvajamo

Nizozemska: EUFOR u slučaju secesije spreman da interveniše u BiH

"Komanda EUFOR-a situaciju u BiH trenutno ocjenjuje relativnom stabilnom, a situacija u RS i antagonistički stav predsjednika Dodika zabrinjavaju",...

Možda vas zanima i ovo