Srijeda, 18 svibnja, 2022

Ministrica Ankica Gudeljević se sastala sa veleposlanikom Egipta Yasserom Ali Sorourom

Nemojte propustiti

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je danas u Sarajevu s veleposlanikom  Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini Yasserom Abdelrahmanom Ali Sorourom.

Bila je ovo prva posjeta Egipatskog veleposlanika Ministarstvu civilnih poslova, pa je iskorištena za međusobno informiranje o najznačajnijim aktivnostima i mogućim područjima suradnje.

Ministrica Gudeljević informirala je sugovornika o brojnim koordinacijskim nadležnostima Ministarstva civilnih poslova, naglašavajući da je u protekle dvije godine u djelovanju Ministarstva obilježila pandemija i borba za zdravlje. Naglasila je da je trenutno u fokusu djelovanja izrada Covid digitalnih potvrda za žitelje BiH, te je iskazan interes Bosne i Hercegovine i Egipta za razmjenu informacija u tom području s ciljem međusobnog priznavanja Covid certifikata i olakšanog putovanja.

Ali Sorour je podsjetio da njegova zemlja proizvodi cjepiva i ponudio potporu u nabavi za žitelje BiH. Osim suradnje u području zdravstva i medicine, razgovarano je o uspostavljanju suradnje mladih i mogućim zajedničkim projektima.

Veleposlanik Ali Sorour zahvalio je na prijemu i otvorenom razgovoru i iskazao spremnost za suradnju koja će biti produktivna za obje strane.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Skandalozna izjava predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine: Sarajevo mi se zgadilo, ne idem tamo dok su ratne muslimanske zastave

Marinko Umičević je već ranije u javnost izlazio sa neprimjerenim izjavama Predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević ponovo...

Možda vas zanima i ovo