Petak, 18 lipnja, 2021

Ministrica Borovac reagovala na ponašanje stranačkog kolege Huse Ćesira

Nemojte propustiti

Državna ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac (SDA) osudila je sve učestalije napade na novinare i medijske ekipe među kojima je i jučerašnji napad na fotoreportera portala Žurnal.

Ministrica Borovac je istakla da je svaki napad na novinare nedopustiv u demokratskom društvu te da ima izuzetno negativan utjecaj na rad medijskih profesionalca i slobodu izražavanja.

– Sloboda izražavanja ne smije se potiskivati nasilnim metodama, jer se na taj način potiru evropski i demokratski procesi u našoj zemlji. Novinari, medijski profesionalci, ali i svi građani Bosne i Hercegovine trebaju uživati sigurnost i zaštitu u svojoj zemlji – navela je ministrica Semiha Borovac u javnom reagiranju.

Semiha Borovac

Ministrica Borovac je ovom prilikom podsjetila i na njen raniji stavi i inicijativu da se napad na novinare u krivičnom zakonodavstvu definira kao posebno krivično djelo napada na službeno lice. Sve učestaliji napadi na novinare i medijske ekipe samo potvrđuju neophodnost donošenja ove mjere, saopšteno je iz kabineta ministrice Borovac.

Podsjetimo, jučer je visokopozicionirani funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA) Huso Ćesir nasrnuo na novinara magazina Žurnal i oteo mu kameru dok se nalazio na radnom zadatku. Sve to se dogodilo na javnoj površini – trotoaru.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo