Utorak, 28 rujna, 2021

Ministrica Gudeljević razgovarala sa regionalnom ravnateljicom Ujedinjenih nacija

Nemojte propustiti

Ministrica Ankica Gudeljević primila u radni posjet regionalnu ravnateljicu Ujedinjenih nacija, gospođu Gwi Yeop Son i dr. Ingrid Macdonald, rezidentnu koordinatoricu UN-a u BiH

Danas je u Ministarstvu civilnih poslova upriličen sastanak regionalne ravnateljice Ujedinjenih nacija, gospođe Gwi Yeop Son i dr. Ingrid Macdonald, rezidentne koordinatorice UN-a u BiH.

Na početku sastanka gđa Macdonald je izrazila zahvalnost ministrici Gudeljević na iznimno uspješnoj suradnji u proteklom periodu, nakon čega je gđa Gwi Yeop Son prenijela riječi
pohvale koje je čula od svih kolega iz UN ureda u BiH. Istakla je snagu i odlučnost ministrice Gudeljević da se odupre najvećem izazovu pred koji je cijeli svijet postavljen. Dodala je da će primjer BiH i uspjeh koji je Ministarstvo civilnih poslova postiglo navoditi kao primjer dobre prakse.

Tijekom sastanka istaknut je značaj obrazovanja u aktualnom trenutku ali i u periodu koji
slijedi jer, kako je navela „još nismo spašeni, a kriza je daleko da bude gotova“. S tim u vezi je ministrica Gudeljević, naglasivši značaj koordiniranja u ovako teškom vremenu, dodala da je održala nekoliko ministarskih konferencija iz oblasti obrazovanja koje su doprinijele boljoj suradnji nadležnih sektora. „Bez dijaloga nije mogući postići bilo kakav rezultat, a moj cilj jeste osnaživati dijalog i zalagati se za jednaka prava svih“.

Organiziranje ministarskih konferencija nisu značajne samo za aktualnu situaciju nego i za put BiH ka europskim integracijama, dodala je ministrica Gudeljević. Devet ministarskih konferencija iz oblasti zdravstva su bile put i način približavanja stavova i osjećaja za zajednički problem kao i za nužnost kreiranja zajedničkog puta nadilaženja svih problema izazvanih pandemijom Corona virusa.

Iako Ministarstvo civilnih poslova nije ministarstvo zdravstva na državnoj razini zahvaljujući
opredijeljenosti ministrice Gudeljević da kontinuirano koordinira sve neophodne aktivnosti i
uz nesebičnu potporu UN ovih agencija postignut je veliki uspjeh u pribavljanju donacija kroz sve vrijeme trajanja pandemije.

Na kraju susreta gđa Macdonald zahvalila je ministrici Gudeljević i što je omogućila nabavu
cjepiva za djelatnike UN agencija iza njihove obitelji te najavila nastavak započete i uspješne suradnje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo