Petak, 23 travnja, 2021

Ministrica Turković se oglasila povodom tvrdnji da je pokušala ući u Njemačku s falsificiranim testom: “U posljednje vrijeme sam prečesto meta lažnih vijesti”

Nemojte propustiti

Vasković je objavio da je cijela priča počela odlaskom Turkovićeve u Albaniju, gdje je provela 06. i 07. mart, da bi u Beč stigla 08.03. ove godine.

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, prema informacija koje je objavio na svom blogu novinar Slobodan Vasković, navodno pokušala ući u Njemačku sa falsifikovanim PCR testom. Nakon ovih tvrdnji ministrica Turković kratko se osvrnula na ovu tvrdnju i demantovala Vaskovićeve navode.

– U posljednje vrijeme sam prečesto meta lažnih vijesti, a sada sam zgrožena dezinformacijama koje je jako teško ispratiti i demantirati. Jasno mi je da ima političkih centara kojima ne odgovara da BiH bude na pravi način i kvalitetno predstavljena u Berlinu, Beču ili u Bijeloj kući. U tom kontekstu vidim i takve vrste manipulacija i iznošenja neistina, kazala je kratko ministrica Turković za Oslobođenje.

Podsjećamo, Vasković je objavio da je cijela priča počela odlaskom Turkovićeve u Albaniju, gdje je provela 06. i 07. mart, da bi u Beč stigla 08.03. ove godine. Kako on pojašnjava njen PCR test, kao i njene pratnje, isticao je u 16 časova jučer, a ona je avionski let za Berlin imala u 18 časova.

“To znači da je validnost njenog PCR testa istekla prije ulaska u Njemačku, jer se u u tu državu može ući samo sa testom ne starijim od 48 časova. Turkovićeva je potom, tvrdi Vasković, pozvala Sarajevo i nekom od podređenih naredila da njemačkim vlastima pošalju PCR test koji je ona “uradila” 08.03. u glavnom gradu BiH, iako je u tom trenutku bila u Beču”, napisao je ranije Vasković na svom blogu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo