Petak, 1 ožujka, 2024

Ministrica u Srbiji šokirala odgovorima na pitanja o curenju amonijaka

Preporučeno

Vujović smatra da nema potrebe da ona zna išta o ekološkoj nesreći u Pirotu, te da ne mora znati ko je odgovoran za tu katastrofu.

Irena Vujović, srbijanska ministrica zaštite životne sredine, naišla je na mnogobrojne kritike načinom na koji je odgovarala na novinarska pitanja nakon katastrofe s amonijakom u Pirotu.

Vijest da su se u okolici Pirota prevrnule cisterne iz kojih je iscurilo 20 tona amonijaka, pri čemu su dvije osobe smrtno stradale, a više od 50 ih je hospitalizirano, uznemirila je javnost u Srbiji.

Vujović ipak smatra da nema potrebe da ona zna išta o ekološkoj nesreći u Pirotu, te da ne mora znati ko je odgovoran za tu katastrofu.

Upravo se čita:  MUP RH objavio snimke: Vozači iz BiH probijaju rampe na granici, policajka se bacila u stranu da izbjegne udar

Sudeći po videu njene press konferencije, teško joj je i odgovarati na pitanja koja su u njenoj nadležnosti.

Ministrica Vujović prisustvovala je jučer sjednici Štaba za izvanredne situacije.

Vujović je tom prilikom na konferenciji za novinare odgovarala na pitanja, a kada je jedan od prisutnih novinara postavio pitanja o samoj nesreći, kao i kako je do nje došlo, Vujović je pokazala da je spremna na sve, samo ne na odgovore na pitanja.

“Znate li koliko je Elixir (grupa iz Šapca, koja je vlasnik tereta vlaka koji je iskočio iz tračnica kod Pirota) uskladištio i koliko je iscurilo?” upitao je novinar.

Upravo se čita:  Hrvatica (42) zavela penzionera (74): Rekla mu da je doktorica, uzela mu 11.000 eura

“A ŠTO BIH JA TREBALA MJERITI TU KOLIČINU?”

“Postoje inspekcijski zapisnici”, odgovorila je Vujović, a na novinarsku konstataciju da je to dužna znati, ministrica je rekla:

“Što sam ja dužna znati? I ne samo on nego svi u cijeloj Srbiji imaju prema svojim kapacitetima i svojim skladištima, laboratorijima, ispitivanjima, što kaže inspekcija.”

Novinar je zatim rekao da željeznica ne može prenositi tu količinu, a Vujović je odgovorila: “A što bih ja trebala mjeriti tu količinu?”

Ministrica je zatim nastavila riječima:

“Ne znam što me to pitate, što to znači za količinu, ko je trebao ići mjeriti količinu, tko je ušao u vagon, samo mi recite”, a na pitanje novinara ko je mjerio, rekla je:

Upravo se čita:  Nije prijavio gotovinu na granici: Kod vozača u torbici i džepovima trenerke i jakne pronađeno 28.420 eura i 9.800 dolara!

“Pa vjerovatno kargo.”

“MA DAJTE SAD, STVARNO STE NEOZBILJNI”

“Ko im dozvoljava”, upitao je novinar, na što je Vujović odgovorila:

“Ma dajte sad, stvarno ste neozbiljni. Pitajte me nešto kao ministra zaštite životne sredine što je adekvatno, sada trošimo vrijeme, rekli ste da ćemo kratko odgovarati.”

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas