Nedjelja, 2 listopada, 2022

Miralem Pjanić je svjetska klasa igrača, u ovakvima leži budućnost Rome

Nemojte propustiti

Paolo Greatti, nekadašnji skaut Verone i Udinesea, napisao je specijalni izvještaj o Miralemu Pjaniću, kojeg je posebno pratio na meču Slovenija-BiH

MiralemPjanic

Izvještaj je ekskluzivno objavljen na Forza-Roma.com.

“Pjanić je nastupio u prijateljskom meču između Slovenije i BiH, igranom u srijedu u Ljubljani. Iako je to bila prijateljska utakmica, moglo se vidjeti dosta ritma i trke tokom svih 90 minuta. Sa obje strane, prikazan je zavidan tehničko-taktički dio igre i pored činjenice da vremenski uslovi nisu bili najidealniji, prenosi SCsport.

Pjanić je igri BiH dao poseban ton, predvodeći svoje saigrače do pobjede pred velikim brojem gostujućih navijača prisutnih na modernom stadionu Stožice u Ljubljani. Veznjak Rome je igrao u sredini, u formaciji 4-3-1-2, pokazavši svoj talent sa dvije asistencije. Jednom je dao pas lijevom nogom Ibiševiću, a drugi put desnom nogom, kod trećeg gola BiH, koji je postigao Svraka. Osim toga, imao je nekoliko odličnih poteza i proigravanja.

Sjajan gol koji je postigao sa vrha šesnaesterca, dao je desnom nogom, a tome je prethodilo odlično primanje lopte i pozicioniranje, kao rezultat igračeve spobnosti i bez lopte.

Pjanić je tokom utakmice pokazao sav svoj raskošni talenat, od tehničko-taktičkih detalja, do trkačkih sposbnosti. Bh. veznjak je definitivno demonstrirao klasu modernog igrača u igri i prema naprijed i nazad, aktivno sudjelovavši i u odbrani, što je davalo dodatnu ravnotežu ekipi.

Utakmicom u Ljubljani, Pjanić je još jednom potvrdio svjetsku klasu i koliko će u budućnosti biti važan igrač za Romu”, navodi se u izvještaju Paola Greattija.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo