Subota, 4 prosinca, 2021

Mirjana Hrga pojasnila svoj komentar o ezanu u Sarajevu: Nisam kontroverzna! Svinjarije počinju kad budale iz super korektne priče izvade sra*e! Moj post je bio zahvala…

Nemojte propustiti

– Nadam se da ste na meni zaradili bar koju marku – napisala je Hrga.

Nakon što je nekadašnja novinarka Mirjana Hrga izazvala buru komentara na društvenim mrežama jučeranjim statusom koji je posvetila radu na Al Jazeeri Balkans i životu u Sarajevu, sinoć se ponovo oglasila ogorčena naslovima u bh. medijima. Hrga, naime, smatra da je ona Bosancima i Hercegovcima svojim statusom poslala zahvalu.

Budući da su bivšu novinarku i nekadašnju savjetnicu Kolinde Grabar Kitarović pojedini mediji okarakterisali i kao kontroverznu zbog njene izjave da je legla na pod kad je prvi put čula ezan u Sarajevu, jer je mislila da je to poziv na rat, Hrga je odgovorila novim statusom na Facebooku:

– Uopće nisam kontroverzna. Ja sam najdobronamjernija osoba koju poznajem. A ovako počinju svinjarije. Kad nedobronamjerne budale iz super korektne priče – mojeg današnjeg posta koji je zahvala njihovim sunarodnjacima – izvade sr..e. I sada što radi prosječni čitatelj?

Nema vremena ili je glup ili je zlonamjeran ili je samo neoprezan. A možda i lijen pa dopušta da mu drugi sublimiraju misao pa onda i stav. I ispadne što ispadne.

Sramota da kreteni pohlepni u borbi za svaki klik ovako narušavaju međuljudske odnose.

Nadam se da ste na meni zaradili bar koju marku – napisala je Hrga.

Podsjećamo, Mirjana Hrga juče je objavila staus na Facebooku koji je posvetila radu na Al Jazeeri Balkans, a u kojem je, između ostalog napisala:

– Sutra će biti rođendan mojoj televiziji kojom sam se zapravo oprostila od novinarstva. Nakon nje, nisam mogla raditi na ničem slabijem i odustala sam. Dali su mi svijet na dlanu i učinili me kompletnijim čovjekom. Jedan od razloga zašto sam pristala raditi za tu televiziju (osim globalnog izazova) bio je i osobni strah od nepoznavanja Muslimana i njihove vjere. Mislila sam da je zvuk ezana poziv na rat, prvi put sam u Sarajevu zalegla na pod hotela. Poslije ću biti na podu, ali u pancirki, u nekim svjetovima koje nikada ne bih upoznala da nije bilo ove televizije – napisala je Hrga.

Inače, Mirjana Hrga se nije oprostila od novinarstva nakon angažmana na Al Jazeeri. 2015. godine je s Al Jazeere prešla na RTL, a tamo je 2017. godine dobila otkaz.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo