Subota, 18 svibnja, 2024

Mirnesa se predala jer više nije znala ko joj je za petama: Policija ili lovci na nagradu?

Preporučeno

Navodno ju je policija uspjela locirati posljednjih nekoliko nedjelja, tako da joj nije preostalo ništa drugo nego da se preda i pokuša nagoditi, prenose Nezavisne novine.

Mirnesa S., osumnjičena da je ukrala milion eura iz njemačke kompanije za prevoz novca, najvjerovatnije se predala jer je znala da se oko nje steže obruč te da nije imala drugih opcija.

Mediji prenose izjavu Aksela Petermana, njemačkog eksperta za kriminalistiku, koji je govorio je o razlozima njene predaje. Piterman ističe da je na kraju svega riječ o pritisku koji nije mogla podnijeti.

Upravo se čita:  Htio više, pa se prevario: Penzioner mora vratiti čak 160.000 KM u zavod za mirovinsko osiguranje

„Znala je da je proganjaju, na neki način. Ne samo policija, već moguće i ljudi koji su željeli nagradu. Možda i kriminalaci koji su htjeli da joj uzmu novac. I kako da se neko na mjestu u kojem se ona nalazila osjeća sigurno? Tako je jedina razumna alternativa za nju bila da se preda i možda se na taj način nada da će biti blaže kažnjena“, rekao je Peterman za njemačke medije.

Također, navodno ju je policija uspjela locirati posljednjih nekoliko nedjelja, tako da joj nije preostalo ništa drugo nego da se preda i pokuša nagoditi, prenose Nezavisne novine.

Upravo se čita:  Njemačka povukla s tržišta suhe vrganje porijeklom iz Srbije - tvrde da su rizik po zdravlje

O samom novcu vrlo malo se zna. Policija je jučer saopštila da je istraga i dalje u toku.

“Mogla je potrošiti novac, naravno, iako je milion eura puno novca. Mogli su joj ga i drugi ukrasti. Znala je da će u jednom trenutku biti uhvaćena, da će biti kažnjena. A možda se nada da će joj i to omogućiti da se dogovori, da će to biti povoljnije za nju. Policiju zanima da li je sama počinila zločin ili je imala saučesnike, a ako jeste, ko su oni. I naravno, policiju najviše zanima gdje je nestao novac”, pojasnio je Peterman. Kada je riječ o mogućim saučesnicima, mediji podsjećaju da se spekulisalo da je novac ukrala za partnera, ali policija to nikada nije potvrdila.

Upravo se čita:  Htio više, pa se prevario: Penzioner mora vratiti čak 160.000 KM u zavod za mirovinsko osiguranje

U međuvremenu, na društvenim mrežama se oglasio i njen prijatelj Mustafa Mujo Osmanović, koji je i ranije postavljao njene snimke. Nakon privođenja od strane njemačke policije, Mustafa je kratko napisao: “Para nema, uz tebe sam kraljice. Ljubi te tvoj drug Herr Mujo” a postavio je i pjesmu pod nazivom “Njemački policajci”

Izdvajamo

Izdvajamo

Dragičević kod Hadžifejzovića otkrio ime: On je ubio mog sina!

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, rekao je u Centralnom dnevniku na Face TV da zna ime ubice svog...

Još vijesti za vas