Petak, 18 lipnja, 2021

Mirno pred zgradom Vlade, najavljeni novi protesti

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Današnji protesti nezadovoljnih radnika nekoliko nekadašnjih privrednih giganata iz Tuzlanskog kantona i građana koji su im se pridružili, a koji su tokom dana eskalirali u sukobe, blokadu saobraćaja, paljenje guma i kamenovanje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, za epilog su imali 24 privedena demonstranta i 22 povrijeđenih od kojih 17 policajaca, javlja Tuzla Info.

Podsjećamo, oko 500 protestanata jutros je u najvljenim protestima blokiralio prilaze Kantonalnom sudu i Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, te u koloni stigli ispred zgrade Vlade TK-a, gdje su tražili da im se obrati premijer najneuspješnije Vlade Tuzlanskog kantona u posljednje dvije decenije.

Nakon što se Sead Čaušević oglušio o zahtjeve okupljenih građana, protestanti su probili kordon policije i za kratko ušli u zgradu Vlade TK-a, a nakon što su ponovo vraćeni ispred zgrade na sjevernoj saobraćajnici su zapalili gume tako blokirali saobraćaj.

Video snimci i fotografije koje su napravili građani i novinarske ekipe ispred zgrade Vlade, gdje su se demonstracije i odvijale, dokumentovale su nasilno ponašanje Jedinica za specijalne namjene MUP-a TK-a, koje su prema tvrdnjama učesnika demonstracija tukle i nekoliko maloljetnih osoba.

Oko 17 sati saobraćaj je na raskrisnici kod Vlade Tuzlanskog kantona u potpunosti normalizovan, većina demonstranata se razišla, a policija i dalje obezbjeđuje zgradu Vlade.

Obespravljeni radnici i nezaposleni mladi ljudi najavili su da će ispred zgrade Vlade kantona koji ima 100.000 nezaposlenih, protestovati svake srijede.

VEZANO:

Demonstranti u Tuzli ušli u zgradu Vlade TK, ima povrijeđenih (Foto)
Haos u Tuzli: Blokirane ulice, zapaljene gume, polupani prozori na Vladi, ima privedenih i povrijeđenih…(Foto)
Pogledajte kako je danas bilo na tuzlanskim ulicama (Video)

(Bh-index, Tuzla Info)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo