Petak, 22 rujna, 2023

Mirsad Hadžikadić i zvanično kandidat za člana Predsjedništva BiH

Preporučeno

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić od danas je zvanično u utrci za člana Predsjedništva BiH. Prijavu je lično predao u CIK, a preko društvenih mreža poslao kratku poruku.

– Nadam se da ćemo fer kampanjom, argumentiranim isticanjem vlastitih vrijednosti i promicanjem konkretnih principa i programa, umjesto kompromitiranja i degradiranja drugih, svi kao kandidati pokazati da smo dostojni predstavljanja Bosne i Hercegovine i njenih građana i da smo spremni povesti državu ka istinskim promjenama, istakao je Hadžikadić..

Upravo se čita:  Dodik optužio Baerbock da je dezinformisala Blinkena: Ja branim dokument koji ste vi pisali

Iako se od njega očekivalo da povlačenjem kandidature da doprinos pokušaju opozicije da ujedinjena pobjedi lidera SDA Bakira Izetbegovića to se nije desilo. Već ranije Hadžikadić je dao naslutiti ishod razgovora sa ostalim strankama jer sebe smatra iskrenom, prosperitetnom i kvalitetnom alternativom. Čak je otvoreno kritikovao Denisa Bećirovića iz SDP -a kao čovjeka koji je 25 godina na budžetu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

SK: Savo Milošević novi selektor Bosne i Hercegovine!

Kako Sport Klub saznaje iz pouzdanih izvora, Savo Milošević je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine! U ovom kvalifikacionom...

Možda vas zanima i ovo