Utorak, 15 lipnja, 2021

Mirsad tvrdi da je dobio džekpot težak 420.000 KM, iz “Lutrije BiH” kažu da takav dobitak nije moguć

Nemojte propustiti

Sarajlija Mirsad Agić tvrdi da je 31. marta ove godine dobio džekpot u iznosu od 420 hiljada maraka. Iz “Lutrije BiH” poručuju da takav dobitak nije moguć, a Mirsad tvrdi da ima fotografije i svjedoke koji mogu posvjedočiti u njegovu korist.

Kaže da mu je aparat u poslovnici “Lutrije BiH” u naselju Dobrinja izbacio poruku kako je dobio džekopot i to u iznosu od 420.000 KM.

Međutim, kada je Mirsad otišao do blagajne, uposlenik „Lutrije BiH“ kazao mu je da to nije moguće.

– Kazao mi je da on mora pozvati Direkciju i da mi ne smije na svoju ruku isplatiti taj iznos. Tražio mi je ličnu kartu, nisam je imao kod sebe i rekao sam mu da ću je brzo donijeti. Kada sam se vratio, taj službenik rekao mi je da mi ne smije isplatiti dobitak, da mora zvati centralu – priča Agić za “Avaz”.

Ističe da ima fotografije aparata i pet svjedoka koji su vidjeli da je dobio džekpot. Agić dodaje da ima fotografije aparata i da su i službenik i zaštitar uzviknuli: „Džekpot!“

Priložio fotografiju, Foto: Avaz

– Otišao sam nakon toga u Direkciju „Lutrije BiH“ i tražio sastanak s generalnim direktorom. Nakon dva sata došao je čovjek i rekao mi da to nije moguće, da lažem i da nisam ubacio nikakav novac. A svi znaju da se aparat ne može pokrenuti dok se u njega ne ubaci novac. Volio bih da mi nešto od dobitka priznaju i da mi nešto isplate – kaže Agić i dodaje ako se ne uspiju dogovoriti postoji sud.

Iz “Lutrije” su potvrdili da su zaprimili reklamaciju 1. aprila od Mirsada Agića, ali da nije moguće ostvariti dobitak u ovom iznosu.

– U reklamaciji se navodi tvrdnja da je igrač ostvario dobitak džekpot. „Lutrija BiH“ u roku od pet dana od dana prijema reklamacije, a u skladu s Pravilima o igrama na sreću putem automata te u skladu s procedurom za reklamacije, imenovanom igraču dostavit će odgovor – saopćeno je iz „Lutrije BiH“, prenosi “Avaz”.

Dodaju da je maksimalan dobitak u ovoj igri puno manji, i da se može raditi “samo o softverskoj grešci”.

– Ovaj dobitak nije moguć. Nadležne službe „Lutrije BiH“ konstatovale su da se, s obzirom na tvrdnje koje iznosi igrač, može raditi samo o softverskoj grešci, jer je maksimalan dobitak koji se može ostvariti na igri „slizzing hot“ 1.000.000 kredita, što u novcu iznosi 10.000 KM – poručili su iz “Lutrije BiH” i dodali da ulogom od 10 kredita – 0,10 KM, koliko je ovaj igrač imao uplatu, u ovoj igri moguće je ostvariti maksimalan dobitak od 10.000 kredita, što iznosi 100 KM u novcu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo