Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Mirza Hatić: Ja sam kriminalac, mene osudite ali pustite moju suprugu

Nemojte propustiti

U Općinskom sudu u Sarajevu održana je sjednica za razmatranje prijedloga Tužilaštva KS o produženju pritvora osumnjičenima Mirzi Hatiću, njegovoj supruzi Lejli, Hilmiji Gariboviću, Kemalu Trli i Nihadu Škori.

Tužiteljica je kazala da Tužilaštvo ostaje u cijelosti kod prijedloga da se svim osumnjičenim produži pritvor za još dva mjeseca.

“S obzirom da je istraga u ovom predmetu izuzetno obimna i da Tužilaštvo radi na identifikaciji pojedinaca koji su krali zajedno sa ovom grupom, nismo uspjeli okončati istragu u ovih mjesec. Zbog toga predlažemo produženje pritvora za dva mjeseca”, kazala je Ruždić, prenosi Avaz.

Njih je zbog prevare nadležnima prijavio Igor Kamočaji, a osumnjičeni su navodno zajedno sa još nekim osobama krali i iz jedne prodavnice u BBI centru u Sarajevu.

Branioci su tražili da se njihovim klijentima ukine pritvor, a eventualno odrede mjere zabrane.

“Poštovani, ja sam kriminalac i ja sam priznao da sam reketario Mirzu Dadića i u FUP-u i u Tužilaštvu. Sve priznajem i mene osudite ali pustite moju suprugu na slobodu. Ona nije kriva. Moja supruga mi je govorila da će me moje gladne oči doći glave i to mi se i dogodilo pa sada plaču i moja punica i moja majka”, kazao je Hatić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo