Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Mirza Hatić otkrio detalje o kriminalu u hotelu Holiday

Nemojte propustiti

Privedeni u akcijama Coral i Tango su nakon saslušanja u prostorijama SIPA predati na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Riječ je o Alenu Čengiću, Adnanu Hadžibajriću, Mehmedu Puškiću, Vahidu Aliću, Jasminu Kulenoviću, Sabini Bajraktarević, Jasmini Šehović, Emiru Smajlbegoviću, Damiru Isteniću, Adisu Skorupanu, Hasibu Musiću, svi uhapšeni u akciji Coral, dok su u akciji Tango slobode lišeni Senadin Didik, Kemal Elkaz, Anida Kunić, Emir Ljuca i Sabina Zumberi.

Oni se terete za poreznu utaju, sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti, tešku krađu, oštećenje tuđe stvari, ugrožavanje sigurnosti, kao i navođenje na prostituciju.

Istražitelji SIPA su Kantonalnom sudu i Kantonalnom tužilaštvu dostavili izvještaje u vezi sa realizacijom naredbi za pretrese i privremeno oduzete predmete. Osumnjičeni su zadržani u Tužilaštvu KS-a, a danas će biti ročište za određivanje pritvora.

Advokat Damir Alagić zastupat će prvoosumnjičenog Čengića, ali i Hadžibajrića, inače prokuriste privrednog društva Holiday Resort, i Mehmeda Puškića, koji je obavljao poslove u ime direktora.

Među ostalim uhapšenima su i dva informatičara koja su, prema riječima Alagića, radila za stečajnog upravitelja, a ne Čengića.

Uhapšen je i predsjednik Sindikata Holiday Resort Vahid Alić, inače predsjednik Udruženja RVI Općine Stari Grad.

Kako advokat otkriva, informacije o navodnim kriminalnim radnjama u hotelu dao je 2. oktobra Mirza Hatić, optužen za reketiranje koje je i priznao, piše Oslobođenje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nejra Latić-Hulusić razočarana: “Istjerali su me kao pseto na Panonskim jezerima zbog burkinija”

U svom postu ona je navela i da je prilikom ulaska u kompleks od osoba zaduženih na ulaznoj kapiji...

Možda vas zanima i ovo