Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Mirza Hatić tvrdi da je pretukao Adnana Šeraka dok je bio u bjekstvu: Na intenzivnoj je zbog mene, pobili smo se prije nekoliko noći i ja sam ga raznio

Nemojte propustiti

Mirza Hatić tvrdi da je pretukao Adnana Šeraka dok je ovaj bio na slobodi, tačnije dok su policijski organi tragali za Šerakom zbog sumnje da su protupravno lišili slobode jednu osobu

Adnan Šerak, kriminalac kojeg je sarajevska policija uhapsila u Ilijašu, završio je u bolnici.

On je smješten u Klinički centar Univerziteta u Sarajevo radi povrede na tijelu koja asocira na ujed, ima razderotine koje su, najvjerovatnije, nastale prije 10-ak dana. Rana je takve prirode da je morao biti hospitaliziran zbog moguće infekcije, sepse. On ostale u bolnici određeni period te bez obzira na povredu vjerovatno će mu biti određen pritvor.

Međutim, Mirza Hatić tvrdi da je pretukao Adnana Šeraka dok je ovaj bio na slobodi, tačnije dok su policijski organi tragali za Šerakom zbog sumnje da su protupravno lišili slobode jednu osobu te joj nanijeli tjelesne povrede piše Crna-Hronika.

“Sad ću vam ja reći jednu istinu. Ja i Adnan Šerak smo se pobili, prije nekoliko noći i ja sam ga raznio i na intenzivnoj je zbog mene. Uhapsila ga je policija, i na intenzivnoj je zbog mene. Sad ću vam ja priznati, da smo se ja i on pobili fer, 1 na 1. Evo vam istine za Adnana Šeraka, tog strašnog momka. Ja i on smo se našli, mangupski se pobili 1 na 1.

Ja sam imao masnicu, možete vidjeti na video klipu, ovdje je plavo. Kad sam ga oborio, malo me je grebao, ima duge nokte, on je neuredan čovjek pa imam ogrebotina po tijelu.

Šerakov branilac sarajevski advokat Kerim Čelik je kazao da nema dokaza da je Šerak počinio krivična djela razbojništva i protivpravnog lišenja slobode. Odbrana ne spori da je počinjeno krivično djelo nanošenja lakših povreda, ali tvrde da se iz zapisnika o saslušanju svjedoka ne može utvrditi ko je počinio ovo krivično djelo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vašar u Puračiću od 12 do 14. oktobra: Na “bosanskom Oktoberfestu” se očekuje 100.000 posjetilaca

Ovu manifestaciju bi tokom tri dana trebalo posjetiti više od 100.000 ljudi. Druženje, općenarodno veselje uz izvornu i narodnu...

Možda vas zanima i ovo