Srijeda, 27 siječnja, 2021

Mirza i Arabela iz Sarajeva angažirali molere da im okreče stan, pa ih zarobili i mučili jer su mislili da su im ukrali drogu

Nemojte propustiti

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Nakon što su počeli s molerskim radovima, Mirza i Arabela su ih pozvali u stan i zaključali vrata. Džindo ih je napao da su im ukrali drogu, te je D. K. optužio da je šmeker Tužilaštva.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je posljednjeg dana prošle godine optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Mirze Džinde i Arabele Avdić zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te protivpravno lišenje slobode.

Optuženi su uhapšeni u policijskoj akciji kodnog naziva Lipa, koju su istražitelji Federalne uprave policije proveli pod nadzorom Tužilaštva KS.

U pretresu prostorija koje su koristili optuženi, istražitelji su zaplijenili kanabis, amfetamin, kokain i heroin.

Također su optuženi da su u maju 2020. godine u stanu koji koristi optuženi Džindo, na okrutan način zatvorili i držali dvije muške osobe kojima su nanosili tjelesne patnje.

Naročito je brutalan bio način na koji su lišili dvojicu muškaraca slobode.

Radi se o dvojici molera D. K. i A. Lj. koje su angažirali da im okreče stan, ali su ih optužili da su im ukrali drogu. Sve se dešavalo u Bosanskoj ulici na Alipašinom Polju.

Mirza Džindo je pozvao i angažirao A. Lj. i D. K. da mu okreče zidove ispred stana. Nakon što su počeli s molerskim radovima, Džindo i Arabela su ih pozvali u stan i zaključali vrata. Džindo ih je napao da su im ukrali drogu, te je D. K. optužio da je šmeker Tužilaštva.

Džindo je tukao A. Lj. po raznim dijelovima tijela, a Arabela se sumnjiči da je šakama i nogama tukla D. K. po glavi i tijelu. Navodno je i koristila i tupi nož za mučenje molera..

U Džndinom mobitelu pronašli fotografije mučenja nesretnih muškaraca, a koje će biti korištene u nastupajućem krivičnom postupku.

Nakon potvrđivanja optužnice, Arabela Avdić izašla je iz pritvorske jedinice KPZ-a Zenica gdje je boravila nakon hapšenja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Možda vas zanima i ovo