Petak, 25 lipnja, 2021

Mišković uplatio rekordnu kauciju od 12 miliona eura

Nemojte propustiti

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković (68) uplatio je jemstvo od 12 miliona eura u dinarskoj protivvrijednosti, saznaje “Blic”. Riječ je o kompanijskom novcu “Delte”.

Očekuje se da će Mišković u toku dana ili najkasnije sutra biti pušten iz pritvora u beogradskom Okružnom zatvoru.

Osim jemstva, Mišković je morao da preda pasoš. Svakog prvog u mjesecu je dužan da se javi u policijskoj stanici na Savskom vijencu.

Miškoviću je posljednji put produžen pritvor za još mjesec dana, jer je vanraspravno vijeće Specijalnog suda zaključilo da je on vlasnik brojnih preduzeća u svijetu koja bi mogao da iskoristi za bjekstvo.

Međutim Apelacioni sud u Beogradu je u svojoj odluci da poništi rješenje Specijalnog suda o odbijanju jemstva naveo da treba razmotriti da li bi, osim pritvora, druge mjere za obezbjeđenje da se okrivljeni odaziva na pozive suda bile adekvatne.

Miroslav Mišković  (Foto: Arhiv)
Miroslav Mišković (Foto: Arhiv)

Specijalni sud je tako u svom obrazloženju da Miškoviću određuje jemstvo do 12 miliona eura naveo da su se, nakon što je optužnica protiv njega postala pravosnažna, stekli uslovi da se prihvate druge mjere osim klasičnog pritvora. Mišković je u pritvoru od 12. decembra.

Mišković se tereti za zloupotrebu službenog položaja i utaju poreza u putarskim preduzećima.

Izvor: Blic

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brutalan odgovor iz Crne Gore: “Inteligencija Dodika najveći protivnik srpskog naroda”

Demokratska Crna Gora reagirala je na posljednje izjave Milorada Dodika, koji je bio gost na Televiziji Pink, gdje je...

Možda vas zanima i ovo