Nedjelja, 11 travnja, 2021

Misterija: Još se ne zna kako je nastala rupa u Velikom parku u centru Sarajeva

Nemojte propustiti

Za obične ljude to su tek rupe, a za istraživače geološka enigma

Tokom proteklog vikenda radnici građevinske firme “Sela” ogradili su prostor oko pukotine u zemlji koja se pojavila iz nepoznatih razloga u sarajevskom Velikom parku pored pješačke staze.

Otvor je širok jedan i dubok sedam metara, te predstavlja veliku opasnost za prolaznike. S tim u vezi, prošle sedmice su predstavnici Općine Centar, kantonalnog Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park, te građevinske firme “Sela” izašli na teren kako bi dogovorili aktivnosti koje je neophodno provesti u cilju osiguranja materijalnih i ljudskih dobara, te otkrivanja uzroka ove neobične pojave.

– Tada je dogovoreno da se prostor ogradi, a da Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo dostavi smjernice za daljnje djelovanje, s obzirom na to da se Veliki park nalazi pod zaštitom ove institucije. To je urađeno, a tek stručnjaci trebaju ispitati kako je nastala ova velika rupa.

Foto: Općina Centar

O tome šta se dogodilo u Velikom parku odmah su se pojavila nagađanja na društvenim mrežama, piše Faktor.

Za obične ljude to su tek rupe, a za istraživače geološka enigma. Tako bi se u najkraćem mogli opisati komentari na društvenim mrežama.

Inače, ovo su pojave koje su raširene u cijelom svijetu i naučnici to ispituju, ali nikada u javnosti ne prestaju priče i nagađanja šta je uzrok ovim pojavama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasnici sarajevskog fast fooda “Otrov” preminuli od koronavirusa

Studenti su ovaj fast food zvali "Otrov", a znali bi kazati da iako jedu kod "Otrova", tu se niko...

Možda vas zanima i ovo