Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Misterija se nastavlja: Belgijski sud zadržao osmero djece iz BiH!

Nemojte propustiti

Nedavno objavljena priča o djeci iz Bosne i Hercegovine pronađenoj u zapuštenom stanju i bez roditeljskog staranja u Andrlehtu i dalje je obavijena velom tajni.

policija-belgija1Belgijska policija, osim zapisnika s uviđaja, gdje je konstatirano da je šesnaestero djece boravilo u vrlo lošim uvjetima i bez nadzora roditelja, ne nudi više informacija čak ni Ambasadi BiH u Belgiji.

Za sada je poznato da je troje punoljetne djece pušteno na slobodu te da je petero maloljetnika vraćeno porodici Hamidović. Kako saznajemo, ostalo osmero djece zadržao je belgijski sud, a tužilac traga za dokazima o porijeklu i identitetu djece.

Kako su nam potvrdili iz Ambasade BiH u Belgiji, i dalje se čekaju zvanične potvrde o kompletnom slučaju, ali postoji i mnogo špekulacija.

– Mi do petka očekujemo dopis belgijskog ministarstva vanjskih poslova. Mnoge priče kazuju da neka djeca i nisu iz BiH. Uprkos našem insistiranju, nemamo dovoljno informacija kojima bismo mogli priču razjasniti – kažu iz Ambasade BiH.

Dok traje istraga, belgijska policija i institucije neće davati iskaze, a detalji će biti objavljeni kada se ustanovi je li riječ o ilegalnim migrantima ili trgovini ljudima. Naš izvor kazuje da ima mnogo neobjašnjenih stvari te da je nejasno zašto belgijska policija nije otkrila detalje.

– Do sada je trebalo biti poznato ko su djeca koju je sud zadržao. Ko je navodni otac koji se pojavljivao? Mislim da se iza ovoga krije i neka veća priča – tvrdi naš izvor.

Izvor: Dnevni avaz

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo