Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Mitropolit dabrobosanski Hrizostomom s Dodikom: Izgradit ćemo novu crkvu u Konjević-Polju

Nemojte propustiti

Milorad Dodik je naglasio da će izgradnju nove crkve finansirati institucije ovog bh. entiteta, saopćeno je iz njegovog Kabineta.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je jučer u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu sa mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom.

Tema sastanka je bila izgradnja nove crkve Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja u Konjević-Polju. Dodik je naglasio da će izgradnju nove crkve finansirati institucije ovog bh. entiteta, saopćeno je iz njegovog Kabineta. Naglasili su da će to biti zavjetna crkva koja neće biti čin nikakvog inata, već molitve za mir i blagoslov za sve vjerne ljude.

Crkva će biti izgrađena na novoj lokaciji koja će biti izabran u narednih nekoliko dana, a u nju će biti ugrađeni dijelovi nekadašnjeg istoimenog hrama u Konjević-Polju.

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji crkve i spomen-kompleksa u Bratuncu posvećenog svim stradalim Srbima u Podrinju, a što je bila inicijativa Milorada Dodika.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Suspendirane urednica i voditeljica vijesti BHT1

Generalni direktor dao je nalog da se ispita i odgovornost urednice Informativnog programa BHT1 Jelene Radojević Kapor, te će...

Možda vas zanima i ovo