Subota, 16 listopada, 2021

Mjesec dana je svakoga dana pio pola litre pive, a onda je posjetio doktora

Nemojte propustiti

Alkohol i cigarete nikad nikome nisu donijeli ništa dobro, ali ponekada smo u prilici da čujemo kako pivo još nikoga nije ubilo, prenosi “Telegraf“.

Kako bi provjerio da li su ti navodi tačni – ili je pivo samo još jedno zlo u nizu poroka, urednik sajta “Bright Side” odlučio je da sprovede jedan hrabar eksperiment.

Mjesec dana će svakoga dana popiti po pola litra piva.

Kako bi rezultati bili što vjerodostojniji, prije početka eksperimenta posjetio je doktora kako bi provjerio svoje zdravstveno stanje.

Početak eksperimenta

Već prve sedmcie počeo je da osjeća redovne glavobolje, lice mu je oteklo i dobio je podočnjake.

Sljedeće sedmice je primijetio kako mu se poremetio ritam spavanja – trebalo mu je oko 40 minuta da zaspi i teško se budio ujutro, zbog čega je nekoliko puta i zakasnio na posao.

Tokom treće sedmice eksperimenta, kolege su počele da primijećuju da je postao nervozniji. Teško se koncentrisao i znao je da samo bulji u ekran kompjutera.

Ističe kako je prije znao da radi po četiri sata bez pauze, a sada je stalno gledao na sat i jedva čekao kraj radnog vremena.

Kraj eksperimenta

Posljednje sedmcie primijetio da više nema snage za trčanje, što mu je prije bila dnevna rutina. Kada bi se i natjerao na to, izdržao bi skoro duplo manje vremena i prešao upola manje kilometara nego ranije. Zapravo, obično bi tokom mjeseca išao na trčanje 14 – 16 puta, a tokom pivskog eksperimenta to je učinio svega 5 ili 6.

Najviše ga je iznenadilo to što se vidno udebljao, posebno u području trbuha.

Kada je završio svoj eksperiment, ponovo je posjetio ljekara kako bi uporedio nove rezultate sa onima od prije mesec dana.

Ispostavilo se da su otečeno lice i kratkoća daha rezultat prelivanja krvnih sudova, pivski stomak nastao je zbog lošeg rada endokrinog sistema, dok je nesanica upućivala na probleme s bubrezima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo