Subota, 15 svibnja, 2021

Mještani strahuju od naseljavanja migranata: “To bi značio novi egzodus Srba”

Nemojte propustiti

U Medenom Polju u opštini Bosanski Petrovac danas se održava sastanak predstavnika Srba povratnika u Federaciji BiH povodom najava da se migrantski centar formira u ovom povratničkom srpskom selu.

Srpski povratnik u Medeno Polje kod Bosanskog Petrovca Drago Mirković (68) poručio je da će Srbi napustiti ovaj prostor ukoliko bude naseljen migrantima.

On je istakao da je loša ideja da se u Medenom Polju otvori migrantski centar.

– Srpski narod je 1995. godine usljed ratnih dejstava bježao sa ovih prostora i jedva živu glavu izvukao. Naseljavanje naših vjekovnih ognjišta migrantima dovelo bi do ponovnog egzodusa Srba sa ovih prostora – rekao je Mirković novinarima u Medenom Polju.

Mirković je rekao da su mu se ljudi u Bihaću žalili na migrante da kradu, otimaju i da se lokalno stanovništvo ne osjeća bezbjedno. On je dodao da želi da živi na svom imanju, gdje je rođen, kao i njegovi preci.

U Medenom Polju u opštini Bosanski Petrovac danas se održava sastanak predstavnika Srba povratnika u Federaciji BiH povodom najava da se migrantski centar formira u ovom povratničkom srpskom selu.

Sastanku, koji organizuje Savez srpskih udruženja FBiH, prisustvuju srpski delegati u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta, Dragana Damjanović, Drago Puzigaća i Nikica Bosnić, načelnici opština Bosanski Petrovac Dejan Prošić, Drvar Dušica Runić, Glamoč Nebojša Radivojša i Bosansko Grahovo Milorad Gligić, te predstavnici organizatora.

Tema sastanka je odbrana Aneksa sedam Dejtonskog sporazuma, prava na povratak i harmoničan život srpskih povratnika u FBiH, a u vezi sa najavama da se migrantski centar formira u Medenom Polju, koje je okruženo povratničkim srpskim selima Suvaja, Revenik, Kolunić, Vrtoče, Bjelajski Vaganac, saopšteno je ranije iz Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH.

Operativna grupa za pitanje migracija u Unsko-sanskom kantonu zatražila je u ponedjeljak, 21. oktobra, hitno izmještanje migranata iz prihvatnog kampa Vučjak kod Bihaća i predložila da oni budu smješteni u Medeno Polje kod Bosanskog Petrovca.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mijatović kod Hadžifejzovića uzburkao duhove: “Dodik je prešao crvenu liniju, kraj mu je jako blizu, Republika Srpska je u stečaju, Vučiću ne verujem ništa…”

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović gostovao je na Face televiziji kod Senada Hadžifejzovića. - Dodik prešao crvenu liniju! Neće reagovati...

Možda vas zanima i ovo