Petak, 27 siječnja, 2023

Mještani Štrpca dan nakon pucnjave u šoku: Bilo je strašno, to su samo djeca

Nemojte propustiti

Osudama su se priključili i Euleks, OEBS i brojni ambasadori na Kosovu, od kojih iz Srpske liste traže i konkretne korake.

Na dan praznika na dječaka i mladića iz sela Gotovuši na Kosovu pucano je, kako je potvrđeno i iz Kancelarije za Kosovo, dok su nosili badnjak. U Štrpcu dan kasnije nevjerica.

Na Stefana i Miloša Stojanovića pucao je lokalni Albanac iz vozila u pokretu, kog je Kosovska policija ubrzo uhapsila, a kosovski ministar odbrane Armend Mehaj potvrdio je da je riječ o pripadniku Kosovskih bezbjednosnih snaga. Srbi iz Štrpca sinoć su na nekoliko sati blokirali lokalni put, a gradonačelnik te opštine i funkcioner Srpske liste Dalibor Jevtić protest najavljuje za 8. januar.

Evropska unija oštro je osudila događaje na Kosovu te ocijenila da je bitno da prištinske vlasti istraže taj zločin. Osudama su se priključili i Euleks, OEBS i brojni ambasadori na Kosovu, od kojih iz Srpske liste traže i konkretne korake.

Novi incident dogodio se i tokom božićne noći. Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo grupa Albanaca pretukla je 18-to godišnjeg Stefana Tomića iz Klokota, dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije iz crkve u svom mjestu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo