Petak, 1 ožujka, 2024

Mještani Štrpca dan nakon pucnjave u šoku: Bilo je strašno, to su samo djeca

Preporučeno

Osudama su se priključili i Euleks, OEBS i brojni ambasadori na Kosovu, od kojih iz Srpske liste traže i konkretne korake.

Na dan praznika na dječaka i mladića iz sela Gotovuši na Kosovu pucano je, kako je potvrđeno i iz Kancelarije za Kosovo, dok su nosili badnjak. U Štrpcu dan kasnije nevjerica.

Na Stefana i Miloša Stojanovića pucao je lokalni Albanac iz vozila u pokretu, kog je Kosovska policija ubrzo uhapsila, a kosovski ministar odbrane Armend Mehaj potvrdio je da je riječ o pripadniku Kosovskih bezbjednosnih snaga. Srbi iz Štrpca sinoć su na nekoliko sati blokirali lokalni put, a gradonačelnik te opštine i funkcioner Srpske liste Dalibor Jevtić protest najavljuje za 8. januar.

Upravo se čita:  Nova pravila u Srbiji: I vozačima iz BiH može biti oduzeto vozilo, provjerili smo zbog čega, kada i kako?

Evropska unija oštro je osudila događaje na Kosovu te ocijenila da je bitno da prištinske vlasti istraže taj zločin. Osudama su se priključili i Euleks, OEBS i brojni ambasadori na Kosovu, od kojih iz Srpske liste traže i konkretne korake.

Novi incident dogodio se i tokom božićne noći. Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo grupa Albanaca pretukla je 18-to godišnjeg Stefana Tomića iz Klokota, dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije iz crkve u svom mjestu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas