Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Mlada Vijetanamka se javila iz kamiona: ‘Ne mogu disati. Mama, volim te’

Nemojte propustiti

Njena porodica tvrdi kako je platila oko 35 hiljada eura za put iz Kine u Veliku Britaniju u potrazi za boljim životom.

Tijela 39 ljudi pronađena su u srijedu u kamionu u Eseksu koji ih je krijumčario iz Kine u Veliku Britaniju. Jedna od njih bila je i 26-godišnja Vijetnamka Fam Ti Tra Mi (Pham Thi Tra My).

Putovala je iz Vijetnama u Kinu pa u Francusku, gdje se s ostalima ukrcala u kamion prema Velikoj Britaniji.

– Oprosti, mama. Moje putovanje nije uspjelo. Volim te. Umirem, jer ne mogu disati – napisala je majci u poruci dva sata prije smrti.

Njena porodica tvrdi kako je krijumčarima platila oko 35 hiljada eura za put iz Kine u Veliku Britaniju u potrazi za boljim životom. Prema screenshotu poruka, vidljivo je kako je posljednju poruku poslala u 23:28 sati.

Porodica je progovorila nakon što su tri osobe povezane s ovim slučajem danas lišene slobode.

Tra Mijin brat rekao je za BBC da im je sestra rekla da je ne kontaktiraju jer joj krijumčari nisu dopustili da dobiva poruke i telefonira. Također, prema navodima njenog brata, već je 19. septembra pokušala prijeći granicu, ali bezuspješno. Sumnja se da je Tra Mi bila među 39 osoba u “željeznom lijesu”. Njena porodica je kontaktirala BBC sa brigom da bi se zaista moglo raditi o njihovoj kćeri.

Policija je rekla kako su, prema njihovim prvim saznanjima, preminule osobe kineske nacionalnosti, no kako sumnjaju da se ipak radi i o nekolicini Vijetnamaca. Vijetnamska ambasada u Londonu kontaktirala je policiju s upitom o Tra Mi te čekaju potvrdu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u BiH: Došlo vrijeme za zatvaranje OHR-a

On je naveo da je “OHR postao kočnica na putu uzajamnog dogovaranja za BiH i da je visoki predstavnik...

Možda vas zanima i ovo