Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Mladen Ivanić brutalno iskreno o izjavama Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika: Dogovorili su se, djeluju usklađeno

Nemojte propustiti

Ivanić je zaključio da postoji “realna šansa” da opozicija u RS pobijedi na opštim izborima 2022. godine i da bi to mogao biti kraj dugogodišnjoj vladavini SNSD-a i Milorada Dodika.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić govorio je o “non-paperu”, te nedavnim izjavama bh. političara o “mirnom razlazu”, posebno Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika.

“Oni su dobili jednu temu i niko živ me ne može ubijediti da se oni nisu dogovorili, djeluje vrlo usklađeno. U osnovi, to što rade, besmisleno je. niti ovaj ima partnera za rat, niti ovaj za mirni razlaz”, rekao je Ivanić za Al jazeera Balkans.

Dodao je i da bi se svemu mogao pridružiti i treći parner – Dragan Čović.

“Samo čekam kad će se u ovu priču, koja je isključivo u funkciji predizborne kampanje, uključiti Dragan Čović sa njegovom pričom o ugroženosti Hrvata u BiH. Niko me ne može ubijediti da se Izetbegović, Dodik i Čović nisu dogovorili da plasiraju ovakve priče”, rekao je Ivanić.

On je dodao da je i cijela priča o “non-paperu” vjerovatno “kreirana od strane domaćih političkih faktora”.

“Oni ne znaju ništa drugo nego da plasiraju ovakve priče i da se nemilice zadužuju, po principu ‘drži vodu, dok majstori odu’, odnosno da novca ima dok su oni na vlasti, a uopšte ih ne zanima ko će i kako te dugove sutra vraćati”, rekao je Ivanić.

On je zaključio da postoji “realna šansa” da opozicija u RS pobijedi na opštim izborima 2022. godine i da bi to mogao biti kraj dugogodišnjoj vladavini SNSD-a i Milorada Dodika.

“Narod umire zbog nedostatka vakcina. Niko od njih nije minimun napravio da se vakcine donesu u BiH, nego zavisimo od milosti drugih”, rekao je Ivanić.

Poručuje da je jedan cilj – očuvati vlastito carstvo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prva zvanična prognoza za ljeto i upozorenje; Meteorolog Nedim Sladić tvrdi: Mogli bismo se i zaželjeti, glavnina poremećaja daleko je od juga

Zvanični sezonski pregled ljeta prokomentarisao je meteorolog Nove BiH, Nedim Sladić, kaže da bismo ovog ljeta mogli poželjeti padavine. Meteorološki...

Možda vas zanima i ovo