Petak, 17 rujna, 2021

Mladen Ivanić o “Srbskoj časti”: Ne sviđaju mi se te fotografije

Nemojte propustiti

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić očekuje da će predstojeća posjeta predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović BiH biti rutinska i da ne bi trebalo da bude problema, bez obzira na najavljene proteste nekih bošnjačkih udruženja. On je kratko prokomentarisao i navode o formiranju paravojnih formacija u ovom bh. entitetu.

“Drago mi je što Kitarovićeva dolazi u Sarajevo jer je posljednji put bila 2015. godine. U BiH ima mnogo otvorenih pitanja i za neka je zainteresovana Hrvatska i to je vidljivo”, rekao je Ivanić novinarima.

On je naglasio da je najvažnije da se o svim otvorenim pitanjima odlučuje unutar BiH, ali i da se čuju mišljenja drugih.

“Zato je ogromna odgovornost kada govorim o Izbornom zakonu na mojim kolegama /predsjedavajućem Predsjedništva BiH Draganu /Čoviću i /Bakiru/ Izetbegoviću da dođu do zajedničkog stava i rješenja. Sve drugo će biti političko nadmudrivanje koje će imati loše posljedice po BiH i ne vidim da neko sa strane može nešto mnogo uticati”, rekao je Ivanić.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske nije želio da komentariše današnju izjavu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da je Udruženje “Srbska čast” paravojna i parabezbjednosna organizacija.

“Nisam upoznat s tim i očekujem da dobijem pisanu informaciju o tome da bih mogao davati komentare te vrste. Generalno mi se ne sviđaju fotografije koje su dovoljno upozoravajuće”, rekao je Ivanić.

On je izrazio nadu da će o tom pitanju dobiti pisanu informaciju od nadležnih institucija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, a plaću prima od novca bh. građana

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina...

Možda vas zanima i ovo