Srijeda, 14 travnja, 2021

Mladi fudbaler Anel Mujkić: San mi je da zaigram za BiH, uzor mi je Emir Spahić

Nemojte propustiti

Talentovani sportisti koji su porijeklom iz BiH i u budućnosti bi mogli biti veoma bitni za okosnicu naših reprezentativnih selekcija. Upravo zbog toga nadležni u savezima trebaju biti upoznati sa talentima.

U posljednje vrijeme pažnju stručnjaka iz nekoliko njemačkih drugoligaša i bundesligaša skrenuo je 16-godišnji Anel Mujkić, a na ljeto on će sigurno prihvatiti jednu od ponuda. Anelov otac Fikret je iz Kalesije, a trbuhom za kruhom, kao i mnogi Bosanci i Hercegovci, otišao je da budućnost gradi u Njemačkoj. Žive u Ofebnachu kod Franfurta. Anelov brat blizanac Amel je talentovan golman i nedavno je bio u kampu Asmira Begovića.

– Kao i većina dječaka maštao sam da budem fudbaler. Uzor mi je bio kapiten Zmajeva Emir Spahić, a sada mi je najdraži igrač Ermin Bičakčić. Polako ali sigurno napredujem, a da bi se napravilo nešto više, pored znanja je potrebno da se poklopi mnogo stvari. Zbog korone u posljednje vrijeme većinom individualno treniram sa profesionalnim trenerima. Spremam se za nove izazove. Naravno, s nestrpljenjem čekam utakmice, ali izgleda da će omladinske kategorije to još malo sačekati – mišljenja je Anel Mujkić.

Anel je posljednjih godina redovno bio pozivan u regionalne reprezentacije u Njemačkoj, a često je na turnirima proglašavan i za najboljeg mladog fudbalera.

– Želja mi je da jednog dana zaigram za BiH. Znam da je za to potrebno napraviti veliku karijeru, igrati u Bundesligi, pa je onda realno i očekivati poziv da se nađem na spisku selektora. Do tada je potrebno još puno truda i znoja. Nadam se da će se upornost isplatiti. Svim Bosancima i Hercegovcima dika i ponos je Hasan Salihamidžić. Braco je napravio veliki uspjeh kao fudbaler i sada kao direktor i ima velike zasluge za uspjehe njemačkog šampiona za koji i sam navijam. Otac Fikret navija za Borusiju, a brat za Frankfurt, tako da u našoj kući zna biti žestoko kada ove ekipe igraju međusobno. Također, želja mi je da u budućnosti zaigram zajedno sa bratom blizancem u nekom klubu – kaže Mujkić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Lažete, gospodine Janša…”: Europarlamentarka Tanja Fajon razotkrila premijera Slovenije

Podigla se velika prašina na Balkanu nakon što su i u slovenskim medijima procurile informacije o "non-paperu" o Bosni...

Možda vas zanima i ovo