Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Mladi kaligraf iz Visokog: Mahir Burić očarao javnost svojim djelima (Foto)

Nemojte propustiti

Kliknite na fotografiju da bi vidjeli galerijuMahir Burić, mladi kaligraf  iz Visokog dokazao je da trud, rad i zalaganje začinjeni maštom i kreativnošću uvijek daju rezultate.

Inspiracija dođe sama od sebe

Ovaj 23-godišnjak kaligrafijiom se počeo baviti prije tri godine. Počeo je samo običnom olovkom i listom papira, inspirisan djelima već poznatih kaligrafa. Vremenom je ljubav prema kaliografiji rasla, a inspiracija “dolazila sama po sebi” – kako Mahir ima običaj reći.

Na samom početku,ovaj mladi kreativni umjetnik je fotografije svojih prvih djela objavio na Facebook profilu, a njegovi prijatelji su ga obasipali komplimentima i pozitivnim komentarima, te time davali do znanja da ne treba biti neodlučan, nesiguran i da treba se ozbiljnije posvetiti kaligrafiji.

Slike uglavnom poklanjao

Iako izrada jednog kaliografskog djela košta i oduzima puno vremena, Mahir je do sada slike uglavnom poklanjao. Međutim razmišlja  o proširenju posla i prodaji svojih slika.
“Sve radim sam i za pojedine slike mi treba i dva-tri dana za izradu. Možda, kada bih imao priliku proširiti posao, tada bi se moglo pričati o pristojnoj plati”.

Teško je riječima opisati ono što Mahir stvara svojim vještim rukama i zavidnom kreativnošću. Mali dio umjetničkih djela ovog mladog kaligrafa možete vidjeti u fotogaleriji.

Više informacija o Mahiru i njegoviim djelima možete naći na njegovom Facebook profilu: Mahir Burić.

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK uveo prekovremeni rad, bez novca za izbore nema ni dodatnih uposlenika

Zbog neosiguravanja sredstava za provođenje izbora , CIK je donio i odluku o prekovremenom radu za službenike Komisije, a...

Možda vas zanima i ovo