Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Mladi policajac iz Tuzle pušten na slobodu: “Dajte MUP fotografije tužilaca i članova njihovih porodica pa im zabranite da ih kontrolišu”

Nemojte propustiti

Policijskom službeniku T. O. izrečena je mjera zabrane sastajanja s petoricom kolega koji trebaju još da se saslušaju.

Mladi tuzlanski policajac T. O. (24) pušten je na slobodu nakon što je sudija za prethodni postupak odbio prijedlog Tužilaštva TK da mu bude određen jednomjesečni pritvor zbog navodnog zlostavljanja u službi, potvrdila je njegova advokatica Tatjana Savić, prenosi Avaz.

Ovaj pohvaljivani pripadnik MUP došao je u žižu javnosti kada je tokom rutinske saobraćajne kontrole uhapsio Mujagu Begića (63), supruga zamjenice glavnog tužioca Mirzete Begić, jer je remetio javni red i mir.

U vozilu se tokom kontrole nalazila i tužilac Begić te se policajcima obratila sa “znate li vi ko smo mi”.

Begić je odveden u policijsku stanicu, gdje je saslušan. Nakon četiri dana mladi policajac je uhapšen. Odbrana smatra da se radi o klasičnoj osveti, jer je očito policajcima zabranjeno da reagiraju prema tužiocima i članovima njihovih porodica.

– Dajte MUP fotografije tužilaca i članova njihovih porodica pa im zabranite da ih kontrolišu – rekla je na ročištu za određivanje pritvora advokat Savić.

Mladom policajcu T. O. izrečena je mjera zabrane sastajanja s petoricom kolega koji trebaju još da se saslušaju.

U međuvremenu T.O. je do okončanja istrage suspendovan, piše Avaz.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Reagovao Igor Crnadak: Peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik je “notorna glupost”

Crnadak naglašava da je peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik "notorna glupost". Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak...

Možda vas zanima i ovo