Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Mladi pozvali Dodika na kafu i druženje u Sarajevu

Nemojte propustiti

Demokratski omladinski pokret kao organizacija svih mladih građana i građanki Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, oštro osuđuje navode instituacija Republike Srpske da Sarajevo nije bezbjedan grad za političare iz Republike Srpske, nakon održanih prosvjeda ispred zgrade zajedničkih institucija BiH 06. juna 2013, saopćeno je iz organizacije.

protesti-mladi-parlament copy„Ovi prosvjedi su istinski građanski prosvjedi gdje su učestvovali pripadnici svih naroda u BiH, te su trebali svim poslanicima poslati poruku da rade svoj posao, a ne samo pripadnicima jednog naroda kako tvrde prestavnici iz Republike Srpske. Građani su tražili da se ispoštuje odluka Ustavnog suda BiH kao vrhovnog legitimnog tumača Ustava BiH, te se ogorčenje građana nije usmjerilo ni na jedan narod već isključivo na poslanike i instituciju predstavničkog doma BiH.

Kako bi dokazali da ovaj grad nikada nije i nikada neće biti opasan za ijedan narod u Bosni i Hercegovini, pozivamo predsjednika Republike Srpske da se odazove pozivu na kafu sa mladim građanima ovog grada dana 10. juna 2013, te da u dostojanstvenoj debati obrazloži to što misli da smo mi mladi ovog grada prijetnja njemu i srpskim političarima. Mi bez problema možemo garantovati za njegovu sigurnost u našem gradu koji je uvijek bio primjer miroljubljivosti i suživota i koji će i takav ostati“, saopćio je Demokratski omladinski pokret.

„Kao mladi ljudi ovog grada“, pozvali su građane cijele BiH da zanemare ovu redovnu nacionalističku retoriku koja ima za cilj da se prikupi nove političke poene pred izbore 2014, te da istraju u borbi za svoja prava, ne samo za JMBG već i sve ostale zahtjeve koje će učiniti ovu državu boljom i bližom EU.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo