Petak, 30 srpnja, 2021

Mladi Sarajlija Ernad Deni Čomaga: “U Njemačkoj ti je život radno odijelo i pidžama, ali…”

Nemojte propustiti

Ernad naglašava kako je socijalno okruženje za djecu sigurnije – mada, dodaje, i to zavisi od toga gdje živite.

Mladi Sarajlija Ernad Deni Čomaga koji danas živi i radi u Frankfurtu, obrazovao se u Sarajevu i u Njemačkoj u oblasti prava, a za vrijeme boravka u inostranstvu, uprkos mnogim obavezama, nije ga napuštala ideja o povezivanju BiH sa svojim građanima u svijetu. Naime, on je inicijator projekta Bosnia International.

Osim toga, nedavno je pokrenuo i svoj YouTube kanal, a njegov najnoviji video je o životu u dijaspori – u njegovom slučaju Njemačkoj. Odlučio je bosanskohercegovačke građane uputiti u realno stanje u ovoj “obećanoj zemlji” za naše ljude, piše Mojabih.

U izreci “Na Zapadu ti je sve radno odijelo i pidžama” Ernad se itekako pronalazi.

– Ovdje radite da bi živjeli i uživali vikendom, rekao je on i naglasio kako poenta videa nije njegovo “žaljenje i kukanje”, nego iznošenje svog iskustva i informacija koje bi mogle biti korisne.

S druge strane, naglasio je kako je socijalno okruženje za djecu sigurnije – mada, dodaje, i to zavisi od toga gdje živite.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo