Petak, 25 lipnja, 2021

Mladi magistar primoran da radi na baušteli u Frankfurtu: “Crnčim ovdje od jutra do mraka za golu egzistenciju”

Nemojte propustiti

“Magistar zvuči lijepo, ali moram ovdje crnčiti od jutra do mraka za golu egzistenciju jer mi to nije dozvoljeno u Hrvatskoj”

Marko Mihaljević, 27-godišnji magistar primarnog obrazovanja, prije sedam mjeseci je iz Babine Grede (Hrvatska) došao u Frankfurt i zaposlio se na baušteli. Kao jedan od mnogih koji u domovini nisu uspjeli pronaći posao, Marko je otišao trbuhom za kruhom, a sada ima savjet za sve one koji žele krenuti njegovim stopama.

Mladi Slavonac Marko Mihaljević u potrazi za boljom budućnošću otišao je u Njemačku, no vrlo brzo se uvjerio kako ni to nije obećana zemlja u kojoj je sve idealno.

“Provodim dane radeći ovaj posao. Ne podcjenjujem nikoga i nikakav posao, jer nikada u životu nisam nikoga podcijenio, ali radim posao za koji mi ni ne treba osnovna škola. Magistar zvuči lijepo, ali moram ovdje crnčiti od jutra do mraka za golu egzistenciju jer mi to nije dozvoljeno u Hrvatskoj. Zašto mi nije dozvoljeno? Zato što nisam u niti jednoj političkoj stranci”, smatra Marko.

“Ništa oni nas puno ne plate u odnosu na to koliko zarade na nama. Kad se popnem na krov onda me uhvati to nešto, ta srdžba. Ne dajte se, mladi! Oni koji su još u Hrvatskoj, pokušajte da ne idete, to je moja poruka… Nemojte ići pod svaku cijenu”, poručio je Marko.

Kako trenutno nema izbora, Marko trenutno, kao i mnogo drugih visokoobrazovanih Hrvata, mora raditi poslove za koje je znatno prekvalificiran.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo