Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Mladi jutjuber iz BiH objasnio kako je kupio Mercedes od 100.000 KM

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Govori kako je ranije trpio razne ružne komentare i uvrede na račun svoga rada, ali kaže da ne voli da se prisjeća toga.

Mladi jutjuber Bakir Karasalihović (19), poznatiji kao Bake, može mnogima služiti kao primjer.

Od dječaka koji je odlučio da se bavi snimanjem i kreiranjem sadržaja za Youtube, pa je zbog loših komentara prestao, danas je postao jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih mladih koji se bave poslom na ovim prostorima.

Iako je na početku osjetio šta znače hejt komentari, te je čak i odustao u jednom trenutku, nakon godinu se vratio na scenu, te od tada do danas nije stao.

Uspjeh se nizao iz dana u dan, te su neprestani rad i ulaganje u sebe učinili ovim što je danas.

Njegov veliki san je bio fudbal, no morao je zbog zdravstvenih razloga prestati da se bavi sportom.

Tada, zbog viška vremena je i ušao u svijet jutjubera, te se nije pokajao. Mnogi su ga proglasili jednim od najuspješnijih, jer zahvaljujući svom radu i trudu sa svega 18 godina je kupio sebi Mercedes, olakšao porodici svakodnevicu, te u potpunosti postao samostalan.

O svemu tome Bakir je veoma otvoreno govorio za “Dnevni avaz“.

– Na dobrom sam putu, bar mislim da je tako jer radim ono što volim, a time uspijem i nasmijati ili inspirirati nekoga da uradi nešto slično – kaže Bake.

Navodi i to da je sve došlo spontano, jer on nije ni biznismen, ni poduzetnik.

Jednostavno, s 11 godina sam krenuo snimati, jer volim sve što ide uz to, a evo, s 19 ta ista vatra gori u meni i nadam se da će ostati tako još neki period – kaže nam Bake.

Govori nam kako je ranije trpio razne ružne komentare i uvrede na račun svoga rada, ali kaže da ne voli da se prisjeća toga.

– Živimo u takvom okruženju gdje će ljudi, nažalost, osporiti bilo čiji i bilo kakav uspjeh, pa tako i moj. Ne obraćam pažnju na to i guram svoju priču naprijed, time testiram sebe da vidim koliko i dokle mogu dogurati – navodi Karasalihović.

Kaže i to da se ne osvrće više na ružne komentare, jer nisu važni, naspram podrške koju dobija.

– Svjestan sam da će uvijek biti toga i mislim da nema poente da se pored 530.000 ljudi koji me prate i koji pišu pozitivne komentare, osvrćem na neki sitan broj onih koji loše pišu i pričaju – kaže ovaj mladi jutjuber.

– Ne sarađuje ni sa kime jer niko u BiH ne snima sadržaj koji je sličan mom– govori nam Bake.

Dodaje se trudi da bude korektan prema svima.

Kao neko čiji videosnimci broje milione pregleda, postoji i velika odgovornost, jer ipak taj sadržaj gledaju i djeca.

– Pazim da kroz svoje klipove ne prenosim nikakvu negativu ili loš primjer. Ako mogu, prenesem neku lijepu poruku, ako ne, barem idem ka tome da se pratioci zabave gledajući video – kaže Bake.

Za kraj, trud i rad su ključni, navodi naš sagovornik, te dodaje da se ne treba obazirati na loše komentare, već samo raditi na sebi.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kakve je statuse na društvenim mrežama pisao monstrum Bojan Prodan: “Kad se zarati ja ću vas …”

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen. Prije nepunih 15 godina...

Možda vas zanima i ovo