Petak, 22 listopada, 2021

Mladić (18) sletio s motora i na mjestu poginuo! Motor se prepolovio

Nemojte propustiti

nesrecaVozeći se motorom u smjeru Kravarskog, 18-godišnji mladić na nadvožnjaku u Kurilovcu izgubio je nadzor nad vozilom i zabio se u zaštitnu ogradu, javlja portal Kronike Velike Gorice.

Uslijed velike brzine, motor se prepolovio, a 18-godišnjak na mjestu preminuo. Riječ je o hrvatskom državljaninu koji je vozio motor stranih registracijskih tablica. Nesreća se dogodila oko 11 sati dok se mladić spuštao niz nadvožnjak. Vozio je motor veće kubikaže koja je zabranjena za njegovu dob.

– U tijeku je policijska istraga. Pretpostavljamo da je razlog prometne nesreće taj što je motociklist vozio velikom brzinom nadvožnjakom u Kolarevoj, a još je jako puhao i vjetar. U jednom je trenutku došlo do izlijetanja vozila – kaže pomoćnik načelnika velikogoričke policije Anto Brkić koji napominje kako je potrebno prilagoditi vožnju uslovima na cesti, posebno kada puše jak vjetar, kao što je to bio slučaj u ovoj prometnoj nesreći, piše portal Kronike Velike Gorice, a prenosi Jutarnji.hr.

I Hrvatski autoklub danas posebno upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo