Subota, 22 siječnja, 2022

Mladić (21) toliko loše da nije mogao biti operisan: I djevojka stradala kod Travnika i dalje kritično

Nemojte propustiti

21-godišnji mladić A.Đ. i 19-godišnja djevojka N.A. iz Travnika nalaze se u komi, priključeni na aparate za održavanje života u sarajevskoj bolnici, nakon teške saobraćajne nesreće koja se preksinoć dogodila nešto prije 4 sata u Mostarskoj ulici na samom ulazu u Travnik, na magistralnoj cesti M-5

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

Njihovo zdravstveno stanje je izuzetno teško i smješteni su na Kliniku za anesteziju i reanimaciju. Djevojka je jučer podvrgnuta operaciji, a mladić je bio isuviše loše da bi se doktori odlučili za takav zahvat.

Podsjetimo, do nesreće je došlo kada je automobil golf 2 kojim su se nalazili sletio sa puta i udario u rasvjetni stub, a zatim i betonski držač reklamnog jumbo panoa pored ceste.

Dvoje povrijeđenih su hitno transportovani u bolnicu na Koševu u Sarajevu, nakon što im je prva pomoć ukazana na hirurgiji travničke bolnice. Doktori se od jučer ujutro bore za njihove živote. Zadobili su višestruke traumatske povrede opasne po život. Treća osoba koja se nalazila u neregistrovanom automobilu, 21-godišnji Z.H. prošao je sa lakšim povredama.
(Doznajemo.com)

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo