Subota, 4 prosinca, 2021

Mladić iz BiH će biti protjeran iz Švicarske jer je pijan gurnuo starca u jezero

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Zbog guranja 66-godišnjeg švicarskog penzionera Petera Bletlera u jezero, 18-godišnji mladić porijeklom iz BiH, koji je nastanjen u Ucnahu, osuđen je na godinu dana zatvora i protjerivanje iz Švicarske.

Mladić je bivšeg glavnog urednika časopisa “Tierwelt” u jezero gurnuo 21. marta prošle godine, a penzioner je prilikom pada zadobio teške povrede. U trenutku incidenta, 18-godišnjak je bio pijan i prišao je Bletleru koji je šetao pored jezera pitavši ga:”Čovječe, hoćeš na kupanje?”.

Nakon što je gurnuo 66-godišnjaka, mladić je otišao s drugovima, a osim zbog ovog incidenta, na sudu se našao i zbog drugih krivičnih djela, prenosi Dnevni avaz.

“Od svega što sam uradio najviše žalim zbog događaja sa tim starim čovjekom. Bio sam pijan i nisam kontrolisao svoje postupke”, rekao je mladić na suđenju.

Sudija je tokom obrazloženja presude rekao da je “jedini cilj optuženog bio da se što prije dočepa slobode, a ne da promijeni način života”.

Prije nekoliko godina on je bio u zatvoru za maloljetnike jer je izazvao požar u Domu za djecu u kojem je boravio.

(Source)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo