Subota, 25 rujna, 2021

Akcija na Pagu: Mladić iz BiH prijavio spolni odnos bez pristanka

Nemojte propustiti

Da se mladi stranci na otoku Pagu i njegovim popularnim klubovima često zabavljaju koristeći opijate potvrdila je u utorak Uprava policije, koja je u akciji INSULA na tom kvarnerskom otoku zbog posjedovanja droge procesuirala 36 stranih državljana, od kojih je čak 28 mladih Britanaca.

S ciljem prevencije, otkrivanja i procesuiranja kaznenih djela i prekršaja tokom turističke sezone, Uprava policije je u suradnji s zadarskom i ličko-senjskom policijom akciju na Pagu provodila od 24. do 29. juna.

Evidentirano je i procesuirano 28 državljana Velike Britanije starosti od 17 do 27 godina, dva Nijemca starosti 19 godina, dva Australca u dobi od 20 godina, te po jedan Brazilac (18), Talijan (31) Mađar (29) i Južnoafrikanac (22).

Kod njih je pronađeno 12,2 grama marihuane, 5,7 grama hašiša, 7,6 grama ketamina, 0,7 grama metamfetamina, 3,2 grama amfetamina, 7,6 grama ketamina, 3,9 grama i 19 tableta MDMA-e, 2,3 grama kokaina, jedna tableta LSD-a, te 336 ampula i jedna metalna boca ispunjena omamljujućim plinom.

Uručeni su im prekršajni nalozi i naplaćena novčana kazna – ukupno je naplaćeno 86.000 kuna te uručene novčane kazne u ukupnom iznosu od 40.000 kuna. U pet slučajeva policija je koristila sredstva prisile.

U navedenom razdoblju policija je provela i sedam kriminalističkih istraživanja – pet zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama nad četiri Britanca u dobi od 25 do 35 godina, te jednim hrvatskim državljaninom (52), jedno zbog spolnog odnošaja bez pristanka nad državljaninom BiH (25), te jedno zbog nedozvoljene igre na sreću nad hrvatskom državljankom (39 godina).

U tim je istragama pronađeno još oko 338 grama i 26 tableta MDMA, 138 grama marihuane, 17 grama kokaina, 14 grama ketamina i gram hašiša. Osumnjičeni su kazneno prijavljeni zadarskom Općinskom državnom odvjetništvu, osim u slučaju pronalaska ampula i metalne boce ispunjenih omamljujućim plinom, gdje je daljnje postupanje preuzela Carinske uprava.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo