Subota, 27 studenoga, 2021

Mladić iz Jelaha u limenoj kutiji otkrio, ni manje ni više, nego keks iz rata!

Nemojte propustiti

Na zaista zanimljivo otkriće naišao je jedan žitelj Jelaha, javlja Jelahba.info. Naime, mladić je, istražujući tavan kuće svojih roditelja pronašao limene kutije sa keksom koji datira još iz rata.

Jedan naš sugrađanin je pronašao ove kutije na tavanu roditeljske kuće – navodi Jelahba.info.

– Za one ratne generacije, da se prisjete ovog keksa koji je, među ostalom hranom, padobranima bacan u sklopu zračne misije pomoći građanima koji su se nalazili u potpunom okruženju – kazao je ovaj mladić.

Mnoge građane ovo je vratilo u ta prošla vremena. A evo nekih komentara…

– Sjećam se vrlo dobro, bila sam dijete i često spomenem svojoj djeci taj keks. Takve uspomene se ne zaboravljaju, i pored straha koji smo preživjeli ostalo je ono nešto lijepo čega se prisjetim, pa makar to bio i keks sumnjivog datuma iz limene kutije.

– Ja kad sam uhvatila taj keks iz paketa i donijela kući svom sinu mislim da je to bila najveća radost koju sam vidjela na njegovom licu u tom prokletom ratu.

– Ja se sjećam dobro `93. i ovoga keksa. Jeli smo ga 1 mj. sigurno, koliko u kutiji ima nije bio loš, mada je taj keks ratna zaliha USA od Drugog svjetskog rata

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo