Utorak, 31 siječnja, 2023

Mladić iz Tešnja preminuo na proslavi 18. rođendana: Poznati nalazi obdukcije

Autor:N1

Nemojte propustiti

Obavljena je obdukcija. Utvrđeno je da je smrt nastupila usljed zatajenja srca. Izuzeti su tragovi radi potrebnih vještačenja koja će se izvršiti u narednom periodu i koja kad se sublimiraju izjave i materijalni dokazi, na kraju biti prezentiran kroz jedan izvještaj koji će biti proslijeđen Tužilaštvu

Još uvijek se utvrđuju okolnosti pod kojima je život izgubio osamnaestogodišnji Almedin Dugalić iz Tešnja. Ono što se do sada zvanično zna i kako je za N1 potvrdio Elmedin Fišek, portparol MUP-a ZDK, obavljena je obdukcija tijela i utvrđeno je da je smrt nastupila usljed zatajenja srca, a sve se desilo na proslavi rođendana u kući stradalog. Navodno, kako pišu portali, prijatelji su mu sipali drogu u piće.

“Jedna osoba je ispitana u svojstvu osumnjičenog za postojanje osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ‘Posjedovanje, odnosno, omogućavanje uživanje opojne droge’. Obavljena je obdukcija. Utvrđeno je da je smrt nastupila usljed zatajenja srca. Izuzeti su tragovi radi potrebnih vještačenja koja će se izvršiti u narednom periodu i koja kad se sublimiraju izjave i materijalni dokazi, na kraju biti prezentiran kroz jedan izvještaj koji će biti proslijeđen Tužilaštvu”, rekao je za N1 Fišek, dodajući da vjerovatno, sad za sad, protiv jedne, ali vrlo je moguće da se i proširi na više osoba koje će biti osumnjičeni za to djelo.

Prema policijskom izvještaju MUP-a ZDK, u nedjelju u 05.15 sati, putem telefona medicinskog osoblja Službe hitne medicinske službe Doma zdravlja Tešanj, dežurna služba Policijske stanice Tešanj je obaviještena da je oko 4 sata, u njihove prostorije, u pratnji roditelja, dovezen Dugalić (2004) zbog težih zdravstvenih tegoba, koje su po izjavi roditelja nastale nakon rođendanske zabave njihovog sina kojoj je prisustvovalo više osoba.

Zbog ugroženog zdravstvenog stanja Dugalića je iz Službe hitne medicinske pomoći Tešanj hitno upućeno na daljnje liječenje u Opću bolnicu Tešanj, u Tešnju, gdje je oko 7 sati i preminuo.

O događaju je odmah obaviještena dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja je izašla na mjesto događaja, zajedno sa službenicima kriminalističke policije, te rukovodila uviđajnim radnjama u porodičnoj kući preminulog. Tokom uviđaja, mjesto događaja je kriminalistički obrađeno, te su fotografisani i izuzeti određeni predmeti i tragovi koje će biti predmetom daljnjih vještačenja i kriminalističke obrade.

U prostorijama Policijske stanice Tešanj, uz prisustvo i nadzor kantonalne tužiteljice, provedene su određene kriminalističko-istražne radnje tokom kojih su saslušane tri osobe u svojstvu svjedoka, te se obavljaju razgovori i sa drugim osobama koja se mogu dovesti u vezu sa predmetnim događajem.

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa dežurnom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji na dokumentovanju navedenog događaja, te utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt mladića Dugalića.

Tragično nastradalom mladiću jučer je klanjana dženaza na mezarju “Pod brdom” u Medakovu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo