Subota, 27 studenoga, 2021

Karadžić postavljao pitanja, Mladić odbijao dati odgovor

Nemojte propustiti

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Ratko Mladić, bivši komandant Vojske Republike Srpske, nazvao je Haški tribunal „satanskim sudom“ tokom svjedočenja na suđenju prvom predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Radovanu Karadžiću, na kojem su se nekadašnji ratni politički i vojni vođa bosanskih Srba prvi put pojavili zajedno u javnosti nakon rata.

Prije nekoliko trenutaka završeno je svjedočenje Ratka Mladića, kao svjedoka odbrane u postupku protiv Radovana Karadžić

Ratko Mladić odbio je dati odgovore na pitanja koja mu je postavljao Radovan Karadžić. Mladiću su postavljana pitanja u vezi njegove vojne službe, zatim u vezi genocida u Srebrenici, odnosno da li je Mladić kao vojni komandant obavijestio Karadžića o planovima vezanim za Srebrenicu. Karadžić je pitao Mladića i u vezi opsade Sarajeva ali na sva pitanja Ratko Mladić je samo ponavljao da ne želi davati odgovore zbog zdravstvenih razloga i zbog mogućnosti da bi ti odgovori mogli biti iskorišteni u postupku protiv njega samog.

Na taj način svjedočenje je završeno a sudija nije dozvolio Mladiću da pročita izjavu koji je on sam napisao na sedam stranica u vezi ratnih dešavanja. Mladić je sudnicu odmah napustio ali je poručio još jednom kako ne priznaje Haški Tribunal i da on taj sud doživljava kao “sotonski sud”.

Postupak izvođenja svjedoka u slučaju Karadžić bit će nastavljen u toku dana.

(Bh-index, Novovrijeme)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nove promjene cijena goriva u Bosni i Hercegovini, vozači će biti zadovoljni

"Iako cijene goriva padaju, neće se desiti da dođe do nižih cijena osnovnih životnih namirnica", kazala je Marićeva i...

Možda vas zanima i ovo