Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Mladići iz Sarajeva potukli se sa policijom: Napali muškarca, a kada su stigli pripadnici MUP-a, nastao je haos!

Nemojte propustiti

Isti su navedenog dana u 15, 10 sati, u tramvaju i na tramvajskom stajalištu “RTV Dom”, bez ikakvog povoda i razloga fizički napali Č.M., rođen 1971. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Nakon zaprimljene dojave, odmah su na lice mjesta upućeni policijski službenici Četvrte policijske uprave koji su fizički napadnuti od strane Š.S. i S.M

Foto: Ilustracija

Policija u Sarajevu uhapsila je dvojicu mladića zbog sumnje da su nanijeli tjelesne povrede službenoj osobi prilikom vršenja poslova sigurnosti.

Slučaj se dogodio prije dva dana, a u izvještaju MUP-a KS se navodi:

U 18,30 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode Š.S., rođen 1986.godine u Sarajevu, i S.M., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 359., 362. i 173. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, Nasilničko ponašanje i Lakša tjelesna povreda).

Isti su navedenog dana u 15, 10 sati, u tramvaju i na tramvajskom stajalištu “RTV Dom”, bez ikakvog povoda i razloga fizički napali Č.M., rođen 1971. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Nakon zaprimljene dojave, odmah su na lice mjesta upućeni policijski službenici Četvrte policijske uprave koji su fizički napadnuti od strane Š.S. i S.M.

Nakon što su stavljeni pod kontrolu, isti su lišeni slobode, a kod lica S.M. pronađen je i oduzet jedan sklapel. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Š.S. i S.M. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo