Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Mladiću pozlilo u sudnici, nastavak pretresa zakazan za ponedjeljak, 26. avgust

Nemojte propustiti

Generalu Ratku Mladiću danas je pozlilo u sudnici Haškog tribunala, nakon čega je glavni pretres prekinut, a nastavak je zakazan za ponedjeljak, 26. avgust.

Pretres je prekinut nakon što se Mladić požalio da se osjeća loše, da ima vrtoglavicu i da mu trnu desna ruka i noga, te da ne može da prati suđenje.

On se, poslije treće pauze u radu, uz pomoć stražara vratio u sudnicu, ali, kako je prenio glavni branilac Branko Lukić, nije bio u stanju da prati tok suđenja.

Generala Mladića je pregledao ljekar i utvrdio da mu je pritisak prenizak, a kao uzrok tome je naveden gubitak na težini.
S obzirom da se Mladić nije odrekao prava da prisustvuje suđenju, jer, kako je rekao svom advokatu, hoće da čuje nastavak svjedočenja vještaka optužbe Roberta Donje, pretresno vijeće je nastavak pretresa zakazalo za ponedjeljak, 26. avgust.

Vijeće je zatražilo da se tokom vikenda pripremi novi izvještaj o zdravstvenom stanju optuženog.

Odbrana je svjedoka, američkog istoričara, ispitivala o prvim sukobima u BiH koji su, prema Donji, počeli upadom paravojnih snaga u Bijeljinu, 1. aprila 1992. godine.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

(Srna)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo