Srijeda, 18 svibnja, 2022

Mladen Ivanić: Dejtonski sporazum jedini je mogući okvir za BiH, lideri SNSD, SDA i HDZ moraju prihvatiti tu realnost

Autor:Fena

Nemojte propustiti

– . Umjesto stalnih i nepotrebnih sukoba, njihova obaveza je da se brinu o boljem životu ljudi, da zaustave ogroman rast cijena i spriječe korupciju što jesu ključni problemi građana BiH – kazao je Ivanić

 

Počasni predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić je na marginama ekonomskog foruma u Delfiju razgovarao sa mnogobrojnim međunarodnim zvaničnicima o situaciji na zapadnom Balkanu, kao i problemima sa kojima se susreće Bosna i Hercegovina.

Ivanić je, između ostalog, razgovarao sa Gabrielom Eskobarom, izaslanikom američke administracije za zapadni Balkan, kao i specijalnim izaslanikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom.

– Dejtonski sporazum jedini mogući okvir za Bosnu i Hercegovinu, te lideri tri vladajuće stranke u BiH, SNSD, SDA i HDZ, moraju da prihvate tu realnost. Umjesto stalnih i nepotrebnih sukoba, njihova obaveza je da se brinu o boljem životu ljudi, da zaustave ogroman rast cijena i spriječe korupciju što jesu ključni problemi građana BiH – naglasio je Ivanić tokom razgovora.

Ivanić je razgovarao i sa Johanesom Hanom, komesarom EU zaduženim za budžet i pozvao ga je da utiče da EU stavi veći naglasak na projekte od kojih bi građani Republike Srpske i BiH imali vidljivu korist, navodi se u saopćenju PDP-a.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Švedska želi u NATO, ali bez baza i nuklearnog oružja na svom tlu

Švedska ministrica vanjskih poslova Ann Linde nazvala je ovo "povijesnom odlukom". Švedski vladajući socijaldemokrati objavili su da podupiru ulazak zemlje...

Možda vas zanima i ovo