Srijeda, 16 lipnja, 2021

Mnogi građani žive na rubu egzistencije: Zehra Muratović pala u nesvijest jer tri dana nije jela!

Nemojte propustiti

Zehra Muratović iz Zavidovića pala je u nesvijest jer danima ništa nije jela. Svijest je izgubila u blizini Doma zdravlja gdje je prebačena i zadržana dok je primila infuziju.

Sve veći broj socijalno ugroženih građana Zavidovića obraća se pojedincima i humanitarnim udruženjima kako bi dobili pomoć, prvenstveno u hrani.

Udruženje „Dobročinstvo, humanost, darežljivost“ (DHD) i prije krize koja je nastupila zbog pandemije koronavirusa pomaže najugroženije građane, uglavnom bolesne, starije osobe, bez primanja.

Zehra Muratović iz Zavidovića pala je u nesvijest jer danima ništa nije jela. Svijest je izgubila u blizini Doma zdravlja gdje je prebačena i zadržana dok je primila infuziju. Odatle je upućen poziv Udruženju DHD da se pomogne ovoj mladoj ženi, koja odranije ima zdravstvenih problema. Nedavno je ostala bez posla u jednoj tekstilnoj firmi.

– Više puta smo pomagali Zehri, koja živi sama. Nedavno smo joj ispunili želju i kupili frižider. Pitali smo je zašto nam se nije obratila za pomoć, kazala je da ju je bilo sramota, jer smo je već obilazili i pomagali. U Domu zdravlja su nam kazali da pacijentica tri dana nije ništa jela – kaže Nuraga Fojnica, koji je na čelu Udruženja.

Naglašava da je svakim danom sve više poziva za pomoć.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo