Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Mnogi u Europi mogli bi se neočekivano obogatiti: “Više nema sumnje, ovo je novo zlato”

Nemojte propustiti

Analitičari predviđaju da će inflacija i nedostatak energije povećati siromaštvo u Europi.

Rastuće cijene energije u Europi natjerali su stanovnike da se vrate starijim, klasičnim metodama grijana, poput ugljena i ogrjevnog drva.

Market Insider podsjeća da su cijene energenata otišle u nebo nakon ruske invazije na Ukrajinu te se dolaskom zime Europa suočava sa teškom stvarnošću – čak i mogućim redukcijama, a ogrjevno drvo moglo bi biti “novo zlato”.

Tu se javlja novi problem, jer dok Europljani hrle u trgovine po peći i kamine, nisu svi jednako obučeni kako ih koristiti, što bi moglo dovesti do opasnosti. Drugi sugovornik Washington Posta kaže kako bi to moglo dovesti čak i do brojnih smrtnih slučajeva ove zime.

List ističe kako su cijene energije u nekim dijelovima Europe nakon invazije narasle i do hiljadu posto. EU pokušava smiriti situaciju te napuniti skladišta nafte i plina. Analitičari predviđaju da će inflacija i nedostatak energije povećati siromaštvo u Europi.

Čelnik njemačke energetske regulatorne agencije Klaus Muller kratko je poručio kako je sve ovo dio Putinovog plana te da je to “cijena ovog rata”, prenosi Jutarnji.hr.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo