Petak, 14 svibnja, 2021

Mobilni telefoni su štetni koliko i cigarete!

Nemojte propustiti

Da li su mobilni telefoni štetni za zdravlje? Na to pitanje još nema direktnog odgovora ni gotovo 30 godina otkako se pojavila prva prava mogućnost telefoniranja ”bez žice”

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Jedan od najžešćih britanskih aktivista u borbi za istinu o mobinim telefonima, Neil Whitfield, iz sopstvenog iskustva neprestano ponavlja da nas mobini polako ali sigurno ubijaju, ali ta se istina skriva od javnosti, prenosi Jutarnji.hr.

Naglašava da je 1996. godine dobio službeni mobini. Dodaje da nije prošlo puno vremena i počeo je da pati od jakih glavobolja, pogoršao mu se sluh, počeo je da zaboravlja…

Snimanje je pokazalo da ima akustični neurom, rijedak dobroćudni tumor na akustičnom živcu koji pomaže u kontroli sluha i ravnoteže. Bez operacije mogao je da preživi oko pet godina. Whitfield je uspio da riješi svoj zdravstveni problem, istina ne čuje na lijevo uho.

Kažu da mobilni zajedno sa bežičnim telefonima i Wi-Fi-jem djeluju kao minijaturna mikro-talasna pećnica. Istina, to je zračenje preniske frekvencije da bi zagrijalo ljudsko tkivo, ali postoje brojni dokazi koji govore da bi mogli utjecati na zaštitnu barijeru između mozga i krvi omogućavajući da toksini ulaze i mijenjaju stanice mozga, prenosi pomenuti portal.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Haški sud: Odbijen prigovor na odluku da zločinac Karadžić služi kaznu u Velikoj Britaniji

Advokat Robinson je podsjetio da su trojica muslimanskih ekstremista 2010. u britanskom zatvoru Wakefield noževima izboli generala Vojske RS...

Možda vas zanima i ovo