Petak, 1 ožujka, 2024

Mogu izazvati požar i strujni udar: Ovo su opasni produžni kablovi za upotrebu u kućanstvu

Preporučeno

U toku provedbe projekta nadzora produžnih kablova za upotrebu u domaćinstvu, na tržištu BiH identifikovani su produžni kablovi nepoznatog proizvođača i tipa, koji predstavljaju ozbiljan rizik za potrošače.

opasni-kablovi

“Produžni kablovi o kojima je riječ su bijele boje, dužine kabla tri metra, imaju tri ili četiri utičnice i prekidač i upakovani su u providnu, plastičnu ambalažu sa plavo-žutom kartonskom etiketom (kao na fotografijama)”, stoji u saopštenju Agencije za nadzor tržišta BiH.

Upravo se čita:  Elektroprivreda BiH: Na računima za struju dodatnih 7,50 KM

Nadležni inspekcijski organi entiteta i Brčko distrikta BiH vrše povlačenje sa tržišta i uništavanje ovih proizvoda.

Također, skrećemo pozornost potrošačima da ne kupuju električne proizvode koji nemaju jasno deklarirane podatke o proizvođaču, uvozniku i tipu/modelu proizvoda, te da je niska cijena, koja odskače od cijenovnog ranga za te proizvode, najčešće pokazatelj da se radi o proizvodima loše kvalitete i loših sigurnosnih karakteristika koji vas prilikom korištenja mogu dovesti u opasnost – navedeno je u saopštenju Agencije za nadzor nad tržištem.

Upravo se čita:  Reakcija OHR-a: Ustav BiH ne ostavlja bilo kakav prostor za 'suverenitet' entiteta

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas