Subota, 19 lipnja, 2021

Moguća obustava nastave u školama u Zenici zbog prekida grijanja

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Zbog većeg kvara na jednom od kotlova kojim se grije vodena para za zagrijavanje zeničkih stanova i poslovnih prostora, što je uslovilo redukciju daljinskog grijanja u gradu, može se desiti da nastava u svim zeničkim obrazovnim ustanovama bude skraćena ili ukoliko dođe do enormno niskih temperatura, potpuno prekinuta, saznaje Agencija Fena.

Iz Ministarstva obrazovanja ZDK-a ističu da je zdravlje djece najvažnije te da će škole pravovremeno reagirati u skladu sa zakonskim ovlaštenjima.

Ovo ministarstvo je u stalnom kontaktu s upravama osnovnih i srednjih škola u Zenici, a direktori mogu da odluče da li će skratiti trajanje školskog sata ili broj sati u jednoj smjeni.

Na zahtjev neke od škola Ministarstvo obrazovanja će poduzeti potrebne mjere i odlučiti da li će obustaviti redovnu nastavu dok se stanje s grijanjem školskih objekata iz tehnološke zone kompanije ArcelorMittal Zenice ne normalizira.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo