Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Moguće gužve i danas: Kod Bradine se saobraćaj nastavlja naizmjenično jednom trakom

Nemojte propustiti

Građani pitaju da li su regulacija saobraćaja i način izvođenja radova u jeku turističke sezone mogli biti bolje organizovani.

U blizini Bradine, na magistralnoj cesti Tarčin – Konjic, danas se nastavlja saobraćaj naizmjenično jednom trakom uz regulaciju semaforima.

Razlog za ovo jeste izgradnja kružnog toka kod Bradine, koji se gradi zajedno s autoputem od Tarčina do Bradine. Ovo je dionica autoputa duga skoro sedam kilometara, a na kojoj se nalazi i tunel Ivan.

Iz BIHAMK-a je rečeno da se trenutno ne formiraju duge kolone, kao što je to bio slučaj jučer, 5. augusta. U koloni, koja se jučer zbog radova formirala u pravcu Sarajeva, čekalo se vrlo dugo.

Građani pitaju da li su regulacija saobraćaja i način izvođenja radova u jeku turističke sezone mogli biti bolje organizovani. Shodno dosadašnjem iskustvu, izgledno je da će se problemi u odvijanju saobraćaja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine nastaviti i danas.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić (SDA) je najavio da će navedena dionica autoputa u saobraćaj biti puštena krajem ovog mjeseca.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo